Denk je ook aan een kattenverzekering?

Wanneer je een kitten in huis krijgt, is dat natuurlijk alle reden tot een feestje. Vanaf nu is jouw huisgenootje onderdeel van het gezin en zal hij hier een permanente plek krijgen. Zoals je misschien al weet kunnen katten redelijk oud worden. Een leeftijd van 15 jaar is niet uitzonderlijk. Dit betekent dat hij nog een leven voor zich heeft waar helaas ook lichamelijke ongemakken kunnen ontstaan. Je kat kan ziek worden of een ongeluk krijgen. Maar ook zal hij jaarlijks door de dierenarts gecontroleerd (moeten) worden, vaccinaties krijgen en worden ontwormd en ontvlooid. Het kan daarom financieel gezien een verstandige keuze zijn om een kattenverzekering af te sluiten. Lees snel verder om meer te weten te komen of deze kattenverzekering.

Ziektekostenverzekering voor je kat

Steeds meer mensen sluiten voor een paar euro maand een kattenverzekering af voor hun lieve poezenvriend. Een kat wordt tegenwoordig als volwaardig gezinslid gezien en bij de verzorging ervan hoort dus ook een verzekering. Met een kattenverzekering ben je financieel voorbereid op onverwachte medische kosten. Je kan er ook voor kiezen om zelf per maand een bedrag te sparen voor deze onvoorziene kosten. Met dit spaarpotje kan je dan de rekening van de dierenarts betalen. Maar zeg nu eerlijk, heb je de discipline om dit maandelijks opzij te zetten? En besteed je dan niet tussentijds het gespaarde geld aan iets anders? Daarom is het handig om een ziektekostenverzekering voor je kat te nemen, zodat je niet er zelf voor hoeft te sparen.

Welke kosten vergoed de verzekering?

De verzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Vanuit de basisverzekering worden kosten vergoed zoals dierenartsconsult en medicatie. Bij aanvullende verzekeringen worden bijvoorbeeld vaccinaties of MRI scans vergoed. Dit zijn kosten die flink kunnen oplopen. Het is dan ook fijn als je weet dat je deze kosten niet zelf hoeft te betalen. Wel geldt bij alle verzekeraars dat je te maken hebt met een eigen risico, net als dat bij een zorgverzekering voor mensen is. Daarnaast worden de gemaakte kosten niet vergoed, maar voor een bepaald deel.

Wil je meer informatie over de verzekeringen? Of ben je op zoek naar alle aanbieders van kattenverzekeringen? Vergelijk dan hier de verzekeraars en sluit vandaag nog online een kattenverzekering af voor je geliefde vriend!

Schuiven naar boven