Kat bij de dierenarts

Denk je ook aan een kattenverzekering?

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Wanneer je een kitten in huis krijgt, is dat natuurlijk alle reden tot een feestje. Vanaf nu is jouw huisgenootje onderdeel van het gezin en zal hij hier een permanente plek krijgen. Zoals je misschien al weet kunnen katten redelijk oud worden. Een leeftijd van 15 jaar is niet uitzonderlijk. Dit betekent dat hij nog een leven voor zich heeft waar helaas ook lichamelijke ongemakken kunnen ontstaan. Je kat kan ziek worden of een ongeluk krijgen. Maar ook zal hij jaarlijks door de dierenarts gecontroleerd (moeten) worden, vaccinaties krijgen en worden ontwormd en ontvlooid. Het kan daarom financieel gezien een verstandige keuze zijn om een kattenverzekering af te sluiten. Lees snel verder om meer te weten te komen of deze kattenverzekering.

Ziektekostenverzekering voor je kat

Steeds meer mensen sluiten voor een paar euro maand een kattenverzekering af voor hun lieve poezenvriend. Een kat wordt tegenwoordig als volwaardig gezinslid gezien en bij de verzorging ervan hoort dus ook een verzekering. Met een kattenverzekering ben je financieel voorbereid op onverwachte medische kosten. Je kan er ook voor kiezen om zelf per maand een bedrag te sparen voor deze onvoorziene kosten. Met dit spaarpotje kan je dan de rekening van de dierenarts betalen. Maar zeg nu eerlijk, heb je de discipline om dit maandelijks opzij te zetten? En besteed je dan niet tussentijds het gespaarde geld aan iets anders? Daarom is het handig om een ziektekostenverzekering voor je kat te nemen, zodat je niet er zelf voor hoeft te sparen.

Welke kosten vergoed de verzekering?

De verzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Vanuit de basisverzekering worden kosten vergoed zoals dierenartsconsult en medicatie. Bij aanvullende verzekeringen worden bijvoorbeeld vaccinaties of MRI scans vergoed. Dit zijn kosten die flink kunnen oplopen. Het is dan ook fijn als je weet dat je deze kosten niet zelf hoeft te betalen. Wel geldt bij alle verzekeraars dat je te maken hebt met een eigen risico, net als dat bij een zorgverzekering voor mensen is. Daarnaast worden de gemaakte kosten niet vergoed, maar voor een bepaald deel. Wil je meer informatie over de verzekeringen? Of ben je op zoek naar alle aanbieders van kattenverzekeringen? Vergelijk dan hier de verzekeraars en sluit vandaag nog online een kattenverzekering af voor je geliefde vriend!

Lees ook: de juiste kattenkam voor jouw kat beoordeeld

Wij zijn natuurlijk slechts kattenliefhebbers en willen dat jij als baasje altijd goed voor je kat kunt zorgen. We zijn geen verzekeringsmaatschappij en we verkopen ook geen verzekeringen. Dat laten we liever over aan de experts. Wij kijken alleen maar naar de zin en onzin van verzekeren.

kattenverzekering: wel of niet doen?

Je persoonlijke financiële situatie is van invloed op de keuze voor een kattenverzekering of niet. Een kattenverzekering is aan te raden wanneer je regelmatig krap bij kas zit of je wel eens zorgen maakt over de kosten van de dierenarts. Je kat verzorgen is erg belangrijk en daar hoort natuurlijk ook medische zorg bij. Een rekening van de dierenarts kan dan al gauw in de honderden euro’s lopen. Ben jij dan nog steeds in staat goed te zorgen voor je kat?

Niet doen

 • Ik heb genoeg geld om onverwacht een rekening van méér dan € 1.000 euro te betalen aan de dierenarts;
 • Als ik onverwacht een rekening van € 1.000 euro moet betalen aan de dierenarts, dan kan ik dat geld binnen enkele dagen ergens lenen.

Wel doen

 • Ik kan niet onverwacht € 1.000 of meer ophoesten om de rekening van de dierenarts te betalen;
 • Ik wil me nooit zorgen hoeven maken over de medische zorg voor mijn kat en ben bereid iedere maand een klein bedrag te betalen voor het geval dat.

Wat kost mijn kattenverzekering?

De kosten van jouw kattenverzekering hangen af van het pakket dat je kiest. Wil je een hoog eigen risico? Dan betaal je een lagere premie. Heb je een oude kat met allerlei medische klachten? Dan betaal je een hogere premie. De hoogte van de premie kun je gemakkelijk berekenen; dan weet je direct wat een kattenverzekering jou gaat kosten.

 

Ik wil mijn oude kat verzekeren

Ook voor oudere katten is het heel goed mogelijk om een verzekering af te sluiten. Maar het is natuurlijk niet zo dat je een ‘brandend huis kunt gaan verzekeren tegen brand’. Dus heeft jouw oude kat nu al veel zorg nodig en van alles onder de leden? Dat zal de premie onbetaalbaar worden; als het überhaupt al lukt om een verzekering af te sluiten. Maar probeer gewoon even wat er mogelijk is.

 

Kat die er lui bij ligt

Top 10 kattenrassen met een kattenverzekering:

 
 1. Europese korthaar
 2. Maine Coon
 3. Britse korthaar
 4. Ragdoll
 5. Noorse Boskat
 6. Perzische langhaar
 7. Sphynx
 8. Heilige Birmaan
 9. Siamees
 10. Siberische kat

 
Schuiven naar boven