Zelfs de schattigste kat kan wel wat haarverzorging gebruiken

Je kat kammen | beste borstels getest & een hele hoop tips

Als je iets over katten weet, weet je dat ze net zoveel tijd doorbrengen met schoonmaken als met slapen.

Katten hebben een natuurlijk verlangen om schoon te blijven, maar hun tongen kunnen maar zoveel doen om hun vacht glad en vrij van klitten te houden, vooral voor katten met lange haren.

Als je een langharige kat hebt, wil je misschien een speciale borstel kopen om de vacht van je kat in goede conditie te houden. Zoals velen van jullie, heb ik … katten. Daar voelt het goed om dat naar buiten te brengen. 

Mijn absolute favoriet is deze officiële FURminator die haaruitval tot wel 90% kan verminderen:

De furminator tegen haaruitval van je kat

(bekijk meer afbeeldingen)

Weet je dat katten beroemd zijn om zichzelf te verzorgen? Zeker, maar geen enkele kat ter wereld heeft ooit 100% van zijn of haar vacht schoongemaakt en de haren die loskomen van je katachtige vriend hebben een bovennatuurlijke manier om zich aan je bank, tapijten, gordijnen en natuurlijk aan je kleding vast te klampen. Ik vind dat zelf een van de grote nadelen van mijn langharige katten.
 
En opdagen voor een vergadering of zitten in een restaurant met een prominente pluk kattenhaar op je shirt is niet geweldig.
 
En daarnaast kunnen zelfs de meest toegewijde zelf-verzorgende katten er nog steeds in slagen om je huis in de war te schoppen, met hun haarballen. Omdat katten het haar dat ze inslikken niet kunnen verteren (en volgens sommige schattingen slikken ze tot twee derde van hun losse haar in), komt het uiteindelijk naar buiten, meestal vergezeld van brokken van gedeeltelijk verteerd voedsel en een plas niet-te-identificeren vloeistof.
 
Met ijverig borstelen kan de hoeveelheid haar die van het lichaam van je kat op de grond valt of in zijn of haar buik terechtkomt worden verminderd, maar tenzij je een geweldig verzorgingsinstrument gebruikt, kun je het probleem slechts in beperkte mate verminderen:
 
 

 
Dan komt de FURminator deShedding Tool goed van pas, een kattenborstel die, volgens de claim van het bedrijf, het afstoten met 90% kan verminderen. Met een dikke, getextureerde handgreep die gemakkelijk vast te pakken is en zijn stevige roestvrijstalen getande rand, verwijdert de FURminator meer kattenhaar bij elke kambeurt, wat betekent een efficiëntere, minder stressvolle verzorgingssessie en minder kattenhaar dat je leven in de war gooit.
Furminator gebruiken op je langharige kat
 
Waarom is de FURminator de beste kattenborstel die er is:
 1. Terwijl de meeste kattenborstels het losse haar alleen uit de blootgestelde toplaag van een kat verwijderen, kan de FURminator naar de onderlaag reiken en losse haren daar ook verwijderen, waardoor veel meer van het haar wordt vastgehouden dat anders was bestemd voor je vloer of bank.
 2. Wanneer de losse haren van de ondervacht worden verwijderd, betekent dit niet alleen dat ze nooit worden opgegeten of afgestoten, het betekent ook dat de zelfverzorgende inspanningen van je kat productiever zullen zijn. Een kat die gezonde, gehechte haren weglikt, kan zijn of haar eigen vilt-plakken voorkomen of verhelpen en stimuleert een gezonde olieproductie in de huid.
De FURminator is hier het goedkoopste bij Zooplus, mijn favoriete huisdierenwinkel.
 
Kat vindt gekamd worden fijn

Laten we voor de volledigheid ook kijken naar andere goede opties die je wellicht in andere situaties kunnen helpen. Alle kattenborstels zijn niet hetzelfde. Blijf lezen om meer te weten te komen over wat te zoeken in een kattenborstel en onderaan het artikel zal ik ook nog wat tips geven voor het kammen van je kat.

Model katten kam Afbeeldingen
Beste keus: FURminator deShedding Edge Cat Brush Beste koop katten kam furminator deshedding tool
(bekijk meer afbeeldingen)
Beste voor kittens: Furminator My First Groomer Kitten

Furminator my first groomer kitten kam

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste voor langharige katten: Furmaster ontviltingskam

Furmaster ontviltingskam voor langharige katten

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste kam tegen haaruitval: Safari Cat Shedding Comb

Beste kam voor katten tegen haaruitval

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste goedkope kattenkam: KONG Zoom Groom

Beste goedkope kattenkam kong zoomgroom

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste borstel voor kortharige katten: Ferplast slickerborstel

Ferplast slickerborstel voor kortharige katten

(bekijk meer afbeeldingen)

Beste handschoen om kat te kammen: DR Zoo Pet Grooming Gloves

Beste handschoen om kat te kammen dr zoo

(bekijk meer afbeeldingen)

Waar moet je letten in een kattenborstel

Als het gaat om kattenborstels, heb je een andere nodig als je kat kort haar heeft dan als hij lang haar heeft:

 • Kortharige katten kunnen ongeveer een keer per week worden geborsteld met een zachte, gladde borstel om overtollig bont te verwijderen en om het haarverlies te verminderen.
 • Langharige katten moeten daarentegen vaker en met een ander soort borstel worden geborsteld.

Hier zijn enkele belangrijke dingen om te zoeken in een kattenborstel voor langharige katten:

 1. Tanden – Wanneer je een langharige kat borstelt, is het een goed idee om een ​​borstel met fijne tanden te gebruiken omdat er meer haar is om doorheen te werken – met name gladde borstels zijn goed voor het voorkomen van klitten en vilt.
 2. Tandlengte – Middellange tot lange haren zijn goed om door de dikke vacht van je kat tot op de huid te reiken, zodat je dood haar van de ondervacht kunt verwijderen om het verlies te verminderen.
 3. Afstand – Als de vacht van je langharige kat verstrikt is, wil je een speciaal gereedschap met breder uit elkaar geplaatste tanden gebruiken om de matten te verwijderen voordat je met een fijne borstel of kam borstelt.
 4. Handgreep – Hoewel de tanden of haren het belangrijkste onderdeel van de borstel voor je kat zijn, bepaalt het type handgreep hoe comfortabel je het kunt gebruiken. Je wilt een borstel die comfortabel langere tijd kan worden vastgehouden en je een goede controle over de borstel geeft.

Nu je wat meer weet over de verschillende soorten kattenborstels en hoe je er een kiest, vraag je je misschien af ​​welke het beste is voor een langharige kat. Blijf lezen om onze aanbevelingen te zien.

De top 7 beste kattenborstels

Kattenborstels zijn er in alle soorten en maten, maar sommige zijn beter voor lange vacht dan andere. Wanneer je op zoek bent naar kattenborstels, moet je denken aan dingen zoals de lengte en afstand van het haar, evenals dingen als het comfort van het handvat, de grootte van de borstel en de prijs. Laten we kijken naar onze top 7:

Beste keus: FURminator deShedding Edge Cat Brush

 • Lange tanden reiken door de toplaag naar de ondervacht
 • Kan het haarverlies tot 90% verminderen bij regelmatig gebruik
 • Beschikt over een FURejector-knop om verzameld haar gemakkelijk los te maken

Beste koop katten kam furminator deshedding tool

(bekijk meer afbeeldingen)

Type – Deshedding-tool
Tanden – roestvrij staal, kleine afstand
Handgreep – Ergonomisch met rubberen grip

Voordelen:

 • Lange tanden reiken door de toplaag naar de ondervacht
 • Kan het verlies tot 90% verminderen bij regelmatig gebruik
 • Beschikt over een FURejector-knop om verzameld haar gemakkelijk los te maken

Nadelen:

 • Aanzienlijk duurder dan veel borstels
 • De rand van roestvrij staal kan scherp zijn, wees voorzichtig bij het borstelen

Als je op zoek bent naar een borstel die helpt om het haarverlies van je langharige kat te verminderen, probeer dan de Furminator Deshedding Tool voor lang haar. Deze borstel heeft een roestvrij-stalen ontscheidingsrand die door de toplaag van de kat reikt om losse en dode haren van de ondervacht te verwijderen.

Het komt in verschillende lengtes voor kort en lang haar, plus het heeft een FURejector-knop die verzameld haar gemakkelijk loslaat. De handgreep heeft een ergonomische greep voor comfort en kan het verlies tot 90% verminderen als je hem regelmatig gebruikt.

Check prijzen en beschikbaarheid hier

Beste voor kittens: Furminator My First Groomer Kitten

Furminator my first groomer kitten kam

(bekijk meer afbeeldingen)

De Furminator voor kittens is net zo goed als de Furminator hierboven, maar dan een goede kans om je kitten alvast kennis te laten maken met het kammen. 

Je krijgt twee tools voor de prijs van één en ze zijn wat kleiner en zachter, zodat je kitten langzaam aan kan wennen aan het feit dat jij ze ook wilt gaan helpen hun vacht mooi en gezond te houden.

Een perfecte keus om rustig mee te starten en later over te stappen naar de Furminator.

Bekijk de meest actuele prijzen hier

Beste voor langharige katten: Furmaster ontviltingskam

 • Ontwerp met brede en dicht bij elkaar geplaatste haren
 • Antislip comfortabele handgreep om polsbelasting te voorkomen
 • Afgeronde tanden om krassen te voorkomen en het comfort te verbeteren

Furmaster ontviltingskam voor langharige katten

(bekijk meer afbeeldingen)


Type – Ontviltingskam
Tanden – Afgeronde, roestvrijstalen, stompe uiteinden
Handgreep – Antislip, comfortabele grip

Voordelen:

 • Ontwerp met brede en dicht bij elkaar geplaatste tanden
 • Antislip comfortabele handgreep om polsbelasting te voorkomen
 • Afgeronde tanden om krassen te voorkomen en het comfort te verbeteren

Nadelen:

 • Afgeronde tanden kunnen aan vilt en klitten trekken, wat enig ongemak veroorzaakt
 • Er is wat oefening voor nodig om te leren hoe je de tool correct gebruikt

Als jouw langharige kat problemen heeft met vilt en klitten, is de Furmaster ontviltingskam wellicht de juiste borstel voor jou. De tanden zijn scherp maar afgerond met stompe randen om je kat veilig te houden en toch de klus te klaren.

De kam heeft een antisliphandgreep met een comfortabele grip om polsbelasting te voorkomen, en het wordt ook geleverd met een 100% tevredenheidsgarantie.

Bekijk hem hier bij Zooplus

Beste kam tegen haaruitval: Safari Cat Shedding Comb

 • Helpt het afstoten te verminderen voor zowel langharige als kortharige katten
 • Voorgevormd houten handvat is eenvoudig en comfortabel in de hand
 • Tanden met meerdere lengtes reiken door de toplaag naar de ondervacht

Beste kam voor katten tegen haaruitval

(bekijk meer afbeeldingen)

Type – Shedding comb
Tanden – Twee lengtes, afgeronde tanden
Handvat – hout

Voordelen:

 • Helpt het uitvallen te verminderen voor zowel langharige als kortharige katten
 • Voorgevormd houten handvat is eenvoudig en comfortabel in de hand
 • Tanden met meerdere lengtes reiken door de toplaag naar de ondervacht

Nadelen:

 • Lange tanden kunnen pijn veroorzaken als ze met teveel kracht worden gebruikt
 • Houten handvat heeft geen antislipontwerp

Shedding, of haaruitval, is een veel voorkomend probleem voor langharige katten, en deze Safari Cat Shedding Comb is een geweldig hulpmiddel om bij de hand te hebben.

Het heeft een eenvoudig ontwerp met een voorgevormd houten handvat en gladde metalen tanden met afgeronde punten in twee lengtes. Deze borstel kan worden gebruikt om door klitten te werken en om dode en losse haren van de ondervacht te verwijderen om verlies te voorkomen.

Het is betaalbaar geprijsd en werkt goed voor zowel langharige en kortharige katten, als kittens.

Check de meest actuele prijzen hier

Beste goedkope kattenkam: KONG Zoom Groom

 • Los haar kleeft gemakkelijk aan de rubberen materialen
 • Vermindert aanzienlijk het afstoten bij langharige katten bij vaak gebruik
 • Comfortabel om langdurig vast te houden en te gebruiken

Beste goedkope kattenkam kong zoomgroom

(bekijk meer afbeeldingen)

Type – Rubber kam
Borstelharen – Rubber, ver uit elkaar
Handgreep – Volledig rubberen constructie

Voordelen:

 • Los haar kleeft gemakkelijk aan de rubberen materialen
 • Vermindert aanzienlijk het haaruitval bij langharige katten bij vaak gebruik
 • Comfortabel om langdurig vast te houden en te gebruiken

Nadelen:

 • Verzameld haar moet met de hand van het gereedschap worden verwijderd
 • Werkt niet door klitten of zeer verwarde vachten

De KONG Zoom-Groom is een unieke verzorgingsoplossing omdat deze volledig is gemaakt van rubber met lange, ver uit elkaar geplaatste tanden. Deze tool is ontworpen om losse en dode haren uit de vacht van je kat te verzamelen om het afstoten te verminderen en haarballen te beheersen.

Los haar klampt vast aan de rubberen materialen van de kam en het is gevormd voor comfortabel gebruik. Deze tool zal niet veel helpen bij het werken door vilt of klitten, maar het kan het vervellen bij langharige katten bij regelmatig gebruik aanzienlijk verminderen.

Bekijk hem hier bij Zooplus

Beste borstel voor kortharige katten: Ferplast slickerborstel

 • Gebogen draadharen dringen diep in de ondervacht door om het afstoten te verminderen
 • Zelfreinigende functie trekt de haren in voor eenvoudige verwijdering van verzameld haar
 • Breed oppervlak met dicht bij elkaar geplaatste haren is ideaal voor lange vachten

Ferplast slickerborstel voor kortharige katten

(bekijk meer afbeeldingen)

Type – Gladde borstel
Haren – gebogen draad, halflang
Handgreep – Comfortabele grip

Voordelen:

 • Gebogen draadharen dringen diep in de ondervacht door om het afstoten te verminderen
 • Zelfreinigende functie trekt de haren in voor eenvoudige verwijdering van verzameld haar
 • Breed oppervlak met dicht bij elkaar geplaatste haren is ideaal voor lange vachten

Nadelen:

 • Haar kan snel verzamelen en moet regelmatig worden schoongemaakt
 • Haren kunnen voor sommige katten te scherp zijn

De Ferplast slickerborstel is een geweldige optie voor langharige katten omdat deze is ontworpen om diep in de ondervacht te werken en het een groot oppervlak heeft. Deze borstel heeft middellange gebogen draadharen die in de toplaag doordringen, maar de huid van je kat niet beschadigen.

Het heeft ook een zelfreinigende functie die de haren intrekt, waardoor verzameld haar gemakkelijk wegvalt. De borstel heeft een comfortabele handgreep en een algehele duurzame constructie.

Bekijk hem hier bij Petsplace

Beste handschoen om kat te kammen: DR Zoo Pet Grooming Gloves

Beste handschoen om kat te kammen dr zoo

(bekijk meer afbeeldingen)

Er zijn heel wat kam handschoenen op de markt tegenwoordig en veel van hen zijn helemaal niet de moeite waard en goedkope rommel. Hoewel ik zelf meer fan ben van een echte kam, zoals de Furminator hierboven, is het hebben van kam handschoenen soms helemaal niet zo’n gek idee.

Je wilt ze bijvoorbeeld hebben wanneer je kat soms wat onrustig of zelfs aanvallend wordt van het kammen. Sommige katten zullen speels in je handen klauwen en bijten wanneer je het ritueel begint, anderen zullen niet gekamd willen worden en van zich afbijten.

Handschoenen bieden dan een uitkomst. 

Maar de goedkopere handschoenen doen juist niet waarvoor je ze zou willen gebruiken, je beschermen tegen halen en beten!

Koop daarom een goed paar handschoenen zoals deze van Dr Zoo en bescherm je handen tijdens het kamritueel.

Hier te koop bij Amazon

Eenvoudige tips voor het kammen van je langharige kat

Het feit dat je kat zijn eigen vacht verzorgt, betekent niet dat je het ook niet hoeft te doen. Langharige katten zijn bijzonder gevoelig voor vilt en klitten, dus je moet je kat meerdere keren per week kammen om deze problemen onder controle te houden.

Regelmatig borstelen vermindert ook het vachtverlies en helpt je om een betere ​​band met je kat op te bouwen.

Hier zijn enkele eenvoudige tips voor het verzorgen van je kat:

 • Begin met het controleren van de vacht van je kat op vilt en klitten – als je er een vindt, kijk dan of je ze voorzichtig met de hand kunt doorwerken voordat je een hulpmiddel gebruikt.
 • Gebruik indien nodig een ontviltingskam om de plakken in de vacht van je kat voorzichtig door te snijden – pas op dat je de scherpe messen niet langs de huid van je kat haalt.
 • Na het verwijderen van de plakken, besteed je een paar minuten met behulp van een borstel van gemiddelde lengte om klitten te verwijderen die zich over het hele lichaam van je kat bevinden.
 • Werk af met een borstel die lange haren heeft om al het dode haar en vuil dat door de middellange borstel achterblijft te verwijderen.
 • Borstel je langharige kat zo vaak als je kunt – dit voorkomt dat klitten en vilt worden gevormd, en het helpt de natuurlijke oliën in de huid te verspreiden om de vacht zacht en glanzend te houden.

Lees ook: de 11 beste katten accessoires die je leven een stuk gemakkelijker maken

Hoe vaak moet ik mijn kat kammen?

Ik verzorg mijn kat elke dag. Het is zo gemakkelijk om haar vacht te borstelen terwijl we samen netflix kijken. Eerlijk gezegd denk ik dat ze het net zo leuk vindt als ik!
LEkker kat kammen op schoot
 
Ze ligt op mijn schoot en lijkt met de borstel mee te wiebelen en zich uit te strekken om de gebieden bloot te leggen die moeten worden gekamd. Door deze activiteit hebben we elke avond wat tijd om te hechten en het borstelen zorgt ervoor dat de vacht van haar er geweldig uitziet.
 
Hoe vaak moet je jouw kat verzorgen? Stel je de volgende situatie voor:
 
 • Als je kat een binnenkat is, zal je taak gemakkelijker zijn dan zorgen voor een kat die naar buiten gaat. Wandelaars worden vaak nat, vies en halen bladeren en vuil op tijdens hun reizen. Inspecteer je katten elke dag op vuil, parasieten en verwondingen. Een onbehandelde snee kan geïnfecteerd raken en een grote zorg worden.
 • Vachttype: katten met lang haar moeten één tot twee keer per dag worden geborsteld om knopen en plakken te voorkomen. Katten met kort haar hebben ook verzorging nodig. Borstel je kortharige kat minstens één keer per week om te voorkomen dat haar in je tapijt en meubels komt.
 • Katachtig gedrag – Katten staan ​​bekend om hun neiging zichzelf te verzorgen; ze houden er niet van om vies te zijn. Wanneer de poten worden bevochtigd met speeksel, zullen katten het haar grondig borstelen dat verschillende delen van hun lichaam bedekt. Sommige katten verzorgen zichzelf vaak en hoeven zelden door hun mensen te worden geborsteld. Anderen verzorgen niet zoveel en hebben een extra poetsbeurt van je nodig.
 • Verzorgingstolerantie— Plan om de nagels van je kat elke tien dagen tot twee weken te knippen. Voor resistente katten, bied een paar kattenkoekjes aan tijdens de sessie en praat met je kat met een kalmerende stem. Als jouw kat na meerdere pogingen je inspanningen weerstaat, laat de nagel dan knippen door je dierenarts of een professionele kattenverzorger.
Met regelmatige verzorgingssessies kun je je kat leren baden en andere verzorgingsprocedures te tolereren. Als je niet aan de behoeften van je kat kunt voldoen, wend je dan tot een professionele trimmer die vaardigheden en inzichten heeft ontwikkeld die jouw kat kunnen helpen ontspannen en zelfs genieten van de sessie.
 
Lekker samen kammen op de bank

Wat te doen als je kat zich niet laat kammen

Sommigen katten staan het je helaas niet toe om ze te borstelen, en kunnen je zelfs aanvallen. Wat kan je doen?!? Ze moeten verzorgd worden vanwege haaruitval en klitten.
 
Hoewel sommige katten geen problemen hebben om te worden geborsteld, kunnen anderen zeer resistent zijn, vooral wanneer je hun buik of benen kamt. Hieronder staan ​​een paar tips voor het verzorgen van poesjes die niet graag worden geborsteld:
 
 • Tip 1: Zorg ervoor dat de nagels van je kat zijn getrimd voordat je haar borstelt. Vaak dwingt het natuurlijke afweermechanisme van katten hen om te krabben wanneer bepaalde delen van hun lichaam worden aangeraakt. Door hun nagels kort te knippen, verminder je de kans dat je gewond raakt.
 • Tip 2: Aai je kat zachtjes en breng haar in een kalme en ontspannen toestand. Raak de rug, zijkanten, buik, staart en benen van je kat aan terwijl je haar aait, zodat je kat eraan gewend raakt aangeraakt te worden. Praat tijdens het hele proces met een zachte, ietwat hoge toon tegen je kat.
 • Tip 3: Laat je kat snuiven en de borstel ruiken. Katten zijn nerveuzer met dingen waar ze niet bekend mee zijn. Omdat katten sterk afhankelijk zijn van hun reukvermogen, zou het handig zijn om je kat de borstel te laten inspecteren voordat je deze gebruikt. Je kat zal het in eerste instantie snuiven, en zodra haar neus de haren bereikt, krabt ze haar gezicht met de haren. Ze masseert haar gezicht vaak met de borstel. Katten doen dat om hun eigen geur (gezichtsferomoon) aan dingen over te brengen, zodat ze ze kunnen identificeren wanneer ze weer langskomen.
 • Tip 4: Blijf je kat aaien, leg dan halverwege het aaien je borstel op de achterkant van de nek en werk hem langs de ruggegraat tot je het staartbeen bereikt. Borstel heel voorzichtig als je kat extreem alert is op borstelen. Het meest gevoelige deel van het lichaam van een kat is hun buik. Ga niet naar de buik totdat je denkt dat je kat volledig op zijn gemak is met de borstel.
 • Tip 5: Borstel langzaam je weg naar de zijkant. Je kat kan weglopen terwijl je kamt. Pauzeer wanneer ze bewust geïrriteerd is en wil vertrekken. Ga meteen weer aaien en vertel je kat “Goed gedaan” voor wat ze net heeft gedaan. Zodra je kat is gekalmeerd, breng je de borstel opnieuw aan en ga je heel langzaam en voorzichtig met borstelen. Telkens wanneer je kat een beetje tolereert, beloon haar door te aaien en te zeggen: “Goed gedaan! Goed meisje!” (of jongen).
 • Tip 6: Als je kat echt gestrest raakt met de borstel, neem dan haar favoriete lekkernijen mee. Beloon haar in eerste instantie voor elke haal die ze neemt en verminder dan geleidelijk de frequentie van het geven van lekkernijen. Ook wil je haar elke keer belonen nadat je klaar bent met verzorgen. Al snel zal ze zich realiseren dat poetsen een positieve ervaring is, plus ze zijn dan drukker met eten dan met het afweren van de borstel.
 • Tip 7: Wanneer je kat op het punt staat je hand te grijpen als onderdeel van hun verdedigingsreflex, wacht dan even en wacht tot je kat is afgekoeld. Als je door blijft gaan terwijl je wordt gegrepen of gebeten door je kat, zou ze denken dat je met haar speelt en het prima is voor haar om je hand aan te vallen. Door alles wat je doet te stoppen, vertel je haar dat je niet ruw wilt spelen.
 • Tip 8: Kies een borstel waar je kat van zal genieten. Ik heb veel verschillende kammen geprobeerd. Deze FURminator is veruit mijn favoriet. Het verwijdert losse haren gemakkelijk en is snel in het verwijderen van haar waardoor een sessie niet te lang hoeft te duren en ze worden er graag door geborsteld.
 • Tip 9: Mocht je nou angst hebben voor verwondingen aan je hand door bijten en krabben, zeker in het begin dat je goed gedrag gaat aanleren, probeer dan eens eerst een handschoen kam zoals een van de beste, deze Dr Zoo op Amazon.

Conclusie

Nu je weet waar je op moet letten in een kattenborstel en hoe je het kunt gebruiken, hoef je er alleen nog een te kopen! Neem wat je hier hebt geleerd en begin met winkelen! 

Als het gaat om het kiezen van een kattenborstel, moet je nadenken over de lengte van de vacht van je kat en hoe dik deze is. Door de tips en informatie te gebruiken die we hierboven hebben gegeven, kun je eenvoudig een kattenborstel kopen die goed werkt voor jouw langharige kat.

Veel succes!

Lees meer: katten aaien, wat vinden ze fijn en wat niet

Schuiven naar boven

Ontvang deze handige kitten must-haves checklist bij onze nieuwsbrief

We zouden het geweldig vinden wanneer je je in zou schrijven voor onze nieuwsbrief vol nieuwtjes over katten. De eerste email is deze handige checklist over alles wat je nodig hebt voordat je je kitten krijgt. Wat vind je ervan?
Email mij de checklist
Wij slaan je email adres op, alleen voor het verzenden van de nieuwsbrief conform onze privacy policy
close-link