Welk kattenras is een schootkat en het meest aanhankelijk?

De meeste katten houden net zoveel van knuffelen als honden, maar deze kattenrassen hier zijn met name erg aanhankelijk.

Het is een veel voorkomende misvatting dat katten niet per se mensen nodig hebben om een ​​gelukkig leven te hebben. Hoewel het niet te ontkennen is dat katten onafhankelijker zijn dan honden, is van sommige kattenrassen bekend dat ze knuffeliger zijn dan anderen en vertrouwen op mensen voor die genoemde knuffels.

De 10 beste schootkatten

Hoewel alle katten unieke en speciale persoonlijkheden hebben, lijken deze 11 aanhankelijke kattenrassen meer geïnteresseerd om op je schoot te zitten dan alleen te zijn.

 

Scottish Fold

Scottish Fold

Ja, dit is het kattenras van Meredith Gray en Olivia Benson, de katten / familieleden van Taylor Swift.

Deze katten zijn erg zacht en volgzaam uit duizenden jaren van domesticatie. Scottish Folds willen niets liever dan de dag op je schoot doorbrengen om naar je te kijken met die grote, ronde ogen.

Ragdoll

Ragdoll

Deze katten staan ​​letterlijk bekend als “puppy-katten” omdat ze zulke hondachtige eigenschappen hebben, zoals willen knuffelen. Ragdolls worden zo genoemd omdat ze slap in je armen gaan hangen, en ze eigenlijk willen worden vastgehouden.

Dit ras is een populaire binnenkat en is meer geïnteresseerd in hun mensen dan de meeste katten. Van Ragdoll-eigenaars is zelfs bekend dat ze met hun katgenoten spelen …

Tonkinees

Tonkinees

Dit intelligente kattenras is ook erg vocaal. Ze staan ​​erom bekend volledige gesprekken met hun mensen te voeren en terwijl ze deze convos hebben, houden ze ervan om te knuffelen.

Tonkinese katten zijn een van de meest sociale kattenrassen en zijn goede metgezellen.

Birmaan

Birmaan

Birmanen zijn gewoon grote, donzige stapels liefde. Niet alleen komen ze vaak naar kattenshows, ze fokt ook Birmaan-katten als een van de knapste schootkatten die er zijn.

Birmanen zijn even aanhankelijk als gevoelig en zullen altijd op je vertrouwen voor gezelschap.

Sphynx

Sphynx

Het is misschien gemakkelijk om te raden waarom dit kattenras op de top aanhankelijke lijst staat. Ze houden ervan warm te zijn! En een van de warmste plekken in huis is je schoot.

Haarloze Sphynx-katten staan ​​erom bekend dat ze heel dom zijn en graag pronken voor hun menselijke publiek.

Siamees

Siamees

Siamese katten zijn ook erg vocaal en vertellen hun eigenaren graag alles over hun dag. Hun favoriete plek om herinneringen op te halen over de bug die ze in de tuin hebben achtervolgd? Jouw armen.

Birmees

Birmees

Birmese katten zijn erg sociaal en worden graag vastgehouden. Het zijn vrijwel zachte klontjes chocoladeliefde.

Bovendien zullen hun expressieve gezichten alles vertellen wanneer je ze dicht bij elkaar houdt en zoete woordjes in hun oren fluistert.

Bombay

Bombay

De Bombay-kat is eigenlijk een ras dat afkomstig is van de Birmees, dus het is logisch dat ze vergelijkbare kenmerken hebben. Maar deze kleine zwarte panter wordt erkend als hun eigen ras, en een aanhankelijk ras zijn ze.

Deze katten zijn de goodwill-ambassadeurs van de kattenliefhebber, zelfs als ze nog nooit een vreemde hebben ontmoet. Ze sluiten vriendschap met iedereen.

Maine Coon

Maine Coon

De Maine Coon is het grootste binnenlandse kattenras. Ze kunnen tot 18 pond wegen en worden tot 40 centimeter lang. Dat is een heleboel katten om op schoot te hebben, maar Maine Coons zijn zeer sociaal en de meeste mensen zijn dol op interactie met hun menselijke families.

Maine Coon-katten hebben de neiging om te tjirpen en te trillen in plaats van miauwen, en ze zullen dat enthousiast doen om je aandacht te trekken. Van deze lieve, aanhankelijke katten is bekend dat ze ophaal spelen en zelfs bereid zijn om aan de lijn te lopen.

Pers

Pers

Als je het niet erg vindt om wat tijd te besteden aan het verzorgen van je kat, kan een Pers een liefdevolle en loyale toevoeging aan je huis zijn. Perzische katten zijn visueel opvallend, maar ze zijn ook geweldige schootkatten.

De meeste Perzen zullen urenlang graag in je schoot zitten, maar zullen je aandacht niet elke keer eisen als je gaat zitten.

Perzen zijn aanhankelijk met hun familieleden en houden ervan zowel te spelen als te knuffelen. Veel Perzen kunnen goed opschieten met andere huisdieren, en ze kunnen geweldig zijn keuzes voor gezinnen met kinderen of voor stillere huizen ook.

Conclusie

Dit zijn de meest aanhankelijke schootkattenrassen die er zijn.

Sommige andere kattenrassen waarvan bekend is dat ze extra knuffelig zijn, zijn de Cornish Rex- en Devon Rex-katten (katten met krullend haar), de Himalaya en de Blauwe Rus.

Hoewel alle katten momenten van genegenheid kunnen hebben, zijn deze rassen eerder bereid om je van dichtbij te laten houden en zijn ze altijd klaar voor een goede knuffel.

Lees ook: de bekendste kattenrassen met hun foto’s

Schuiven naar boven

Ontvang deze handige kitten must-haves checklist bij onze nieuwsbrief

We zouden het geweldig vinden wanneer je je in zou schrijven voor onze nieuwsbrief vol nieuwtjes over katten. De eerste email is deze handige checklist over alles wat je nodig hebt voordat je je kitten krijgt. Wat vind je ervan?
JA, HANDIG!
Wij slaan je email adres op, alleen voor het verzenden van de nieuwsbrief conform onze privacy policy
close-link