Liefste knuffel kattenrassen als rustige schootkat: de aanhankelijkste 10

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

De meeste katten houden niet zoveel van knuffelen als jij, en dat kan soms jammer zijn als je er meer uit had willen halen of er iets anders van verwacht had.

Daarom heb ik hier een lijst met kattenrassen die van nature erg aanhankelijk zijn en de beste schootkatten maken. Dit omdat ze een lief karakter hebben en lekker rustig zijn, dat is waarom ze het geduld hebben om op je schoot te blijven liggen.

Iedereen wil van die super aanhankelijke schootkatten zoals in deze video:

Het is een veel voorkomende misvatting dat katten erg op zichzelf kunnen zijn en mensen helemaal niet zo nodig hebben, een beetje om ons heen leven.

Het is zeker zo dat katten een stuk onafhankelijker zijn dan honden, maar sommige kattenrassen staan bekend om hun aanhankelijke en knuffelige karakter en het feit dat ze hun liefde en genegenheid graag bij hun mensenlijke metgezellen zoeken.

De 10 liefste knuffel schootkatten

Hoewel elke kat uniek is en zijn eigen persoonlijkheid heeft, lijken de 10 kattenrassen uit deze lijst bijna altijd geneigd om liever op je schoot te zitten en te knuffelen, dan alleen te zijn.

Scottish Fold

Scottish Fold

Je kent dit kattenras misschien wel van de katten van Taylor Swift, Meredith Gray en Olivia Benson.

Door duizenden jaren van domesticatie en fokken is dit ras erg lief en volgzaam. Scottish Folds willen niets liever dan de hele dag op je schoot doorbrengen om naar je te kijken met die grote kattenogen.

Ragdoll

Ragdoll

Deze katten staan ​​ook wel bekend als “puppy-katten” omdat ze zulke hondachtige eigenschappen hebben als je bij de deur begroeten en lekker willen knuffelen.

De Ragdoll ontleent zijn naam van de lappenpop, omdat ze slap in je armen gaan hangen zodra je ze oppakt.

Eigenlijk willen ze niets liever dan worden vastgehouden.

Dit ras is een populaire binnenkat en is meer geïnteresseerd in hun baasjes dan veel andere kattenrassen. Dat betekent dus lekker spelen en kroelen samen.

Tonkinees

Tonkinees

De Tonkinees is heel intelligent en ze laten dit zien maar ook horen. Het is een kattenras wat erg graat praat en staan ​​bekend om hun vaardigheid om volledige gesprekken met hun baasjes te kunnen voeren.

Naast dit kletsen houden ze ervan om lekker te knuffelen.

Tonkinese katten zijn echt een van de meest sociale kattenrassen en zijn goede vrienden voor het gezin.

Birmaan

Birmaan

Birmanen zijn lekkere donzige hoopjes liefde en aandacht. Niet alleen zie je ze vaak op kattenshows, maar Birmaantjes worden ook gefokt als een van de knapste schootkatten die er zijn.

Ze zijn even aanhankelijk als gevoelig en zullen altijd voor je klaar staan voor een beetje gezelschap.

Sphynx

Sphynx

Het is misschien gemakkelijk om te raden waarom dit kattenras aan de top van schootkatten staat: ze willen natuurlijk gewoon lekker warm blijven zo zonder vacht!

En een van de warmste plekken in huis is de schoot van hun baasje.

Haarloze Sphynx-katten staan ​​erom bekend dat ze graag de interactie opzoeken en de aandacht willen trekken van hun baasjes.

Siamees

Siamees

De Siamees is ook erg vocaal en zal je alles vertellen over hoe hun dag is geweest in je afwezigheid. En waar zijn ze het liefste terwijl ze alles met je delen? Ja, op je schoot!

Birmees

Birmees

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Birmese katten zijn heel sociaal en worden ook graag vastgehouden. En wie kan ze weerstaan met hun chocoladekleurige vachtje?

Bovendien zullen hun expressieve gezichtjes je van alles laten weten over hun karakter en hun gevoelens wanneer je lekker met ze knuffelt op de bank.

Bombay

Bombay

Het Bombay kattenras is eigenlijk een ras dat afkomstig is van de Birmees, dus het is logisch dat ze vergelijkbare kenmerken hebben. Maar deze kleine zwarte panter wordt erkend als hun eigen ras, en een aanhankelijk ras zijn ze.

Deze katten zijn de goodwill-ambassadeurs van de kattenliefhebber, zelfs als ze nog nooit een vreemde hebben ontmoet. Ze sluiten vriendschap met iedereen.

Maine Coon

Maine Coon

De Maine Coon is een van de grootste kattenrassen. Ze kunnen tot 8 kilo wegen en worden soms wel 40 centimeter lang. Dat is een hoop kat om op je schoot te houden, maar dit ras is heel erg sociaal.

Wanneer je er eentje in huis haalt is het bijna altijd een kat die dol zal zijn op interactie, spelen en lekker op schoot zitten.

Maine Coons zul je vaker zien trillen en spinnen dan miauwen, en ze zullen dat enthousiast doen om je aandacht te trekken.

Daarnaast zijn er veel voorbeelden van Maine Coons die zelfs apport spelletjes willen doen en lekker de gegooide speeltjes ophalen en soms zelfs aan de lijn willen lopen.

Pers

Pers

Als je het niet erg vindt om ook wat tijd te besteden aan het verzorgen van je kat, dan kan een Persische kat een liefdevolle en trouwe toevoeging aan je gezin zijn.

Perzische katten zien er natuurlijk heel erg mooi uit, maar ze zijn ook geweldig als schootkatten.

De meeste Perzen zullen urenlang rustig op je schoot blijven zitten, maar ze zullen niet uit zichzelf telkens als je gaat zitten blijven aandringen om opgepakt en geknuffeld te worden.

Perzen zijn aanhankelijk richting hun gezin en houden ervan zowel om te spelen als te knuffelen.

Veel Perzen kunnen ook goed opschieten met andere huisdieren en zijn geweldige keuzes voor zowel gezinnen met kinderen als voor wat stillere huizen waar de baasjes toch af en toe weg zijn om te werken.

Conclusie

Dit waren de 10 meest aanhankelijke schootkatten soorten die je zult vinden.

Sommige andere kattenrassen waarvan bekend is dat ze extra knuffelig zijn en nog een eervolle vermelding mogen krijgen zijn:

  • de Cornish Rex
  • Devon Rex (katten met krullend haar)
  • de Himalaya
  • en de Blauwe Rus.

Hoewel alle katten momenten van genegenheid kunnen kennen, zijn er ook een aantal rassen iets meer op zichzelf.

Maar deze hierboven zijn de kattenrassen die eerder bereid zijn om lekker opgepakt te worden en altijd klaar zijn voor een goede knuffel.

Lees ook: de bekendste kattenrassen met hun foto’s

video van 7 leukste kattenrassen me... x
video van 7 leukste kattenrassen met blauwe ogen & hun karakter
Schuiven naar boven