9 tekenen die aangeven je kat echt wel van je houdt

9 tekenen die aangeven je kat echt wel van je houdt

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Heb je je wel eens afgevraagd of je kat van je houdt? Katten drukken hun liefde voor hun baasjes op verschillende manieren uit. Sommige zijn misschien wel erg duidelijk, maar andere tekenen van affectie hebben een verborgen betekenis. Dit zijn de 9 manieren waarop een kat laat zien dat hij van je houdt:

1. Je kat brengt je zijn ‘cadeautjes’

Als je kat je zijn prooi brengt, is dit eigenlijk bedoeld als cadeautje. Al is dit vaak een cadeautje waar je niet met je blote handen aan wilt zitten. Katten zijn natuurlijke jagers. Dus als ze je deze cadeautjes brengen, willen ze je laten zien wat ze je kunnen “bieden”. Zie het als een teken van liefde. Zelfs al is een dode vogel of een dood knaagdier niet per se een leuk cadeautje.

2. Hij laat je zijn buik zien

Dit geldt voor de meeste dieren, maar katten laten je niet zomaar hun buik zien. Als je kat omrolt op zijn rug zodat je hun harige buikje even ziet, is dit een indicatie dat ze zich op hun gemak voelen bij je. Ze hebben het gevoel dat je van ze houdt. Ze denken dat je hen beschermt en stellen zich kwetsbaar op door op hun rug te gaan liggen. Katten zijn erg trots. Dus als ze dit doen, vinden ze het geen probleem om kwetsbaar te zijn in jouw buurt.

Kat laat zijn buik zien

3. Je kat geeft je graag ‘kopstoten’

Hoewel dit bij mensen natuurlijk geen aardig gebaar is, is een kopstoot (kopje) van een kat best wel bijzonder. Als je kat dit bij jou doet, delen ze eigenlijk gezichtsferomonen met je. Deze vertegenwoordigen hun liefdevolle gevoelens en willen ze sporen van hun geur achter laten om jou te claimen. Die kopjes zeggen dus eigenlijk “ik hou van jou, jij bent van mij!”

4. Liefdesbeetjes… maar hopelijk niet te hard!

Als je kat speels aan je knabbelt, is dit een manier om hun liefde te tonen. Het is heel anders dan wanneer ze echt hard bijten en kietelt vooral. We noemen dit ook wel liefdesknaagjes.

5. Ze volgen je/ blijven bij je in de buurt

Katten blijven vaak bij hun baasjes in de buurt als ze dol op hen zijn. Als hij langs je been blijft lopen of je zelfs bijna laten struikelen wanneer je loopt – weet dan dat ze alleen maar bij je in de buurt willen zijn. (Misschien volgen ze je zelfs naar de wc – als dat geen ware liefde is!) Hoewel je kat doet alsof hij heel afstandelijk is als je in de buurt bent, is het vaak een beetje stoerdoenerij als hij toch altijd in je buurt blijft.

6. Hun baasje ‘kneden’

Kneedt jouw kat jou als een stuk pizzadeeg? Ook dat is een manier waarop ze de liefde willen tonen. Dit is een manier die ze hebben ontwikkeld toen ze nog baby’s waren en moedermelk dronken. Je kat blijft misschien in de buurt als ze een dutje doen. Want ze kunnen zich op een roze wolk bevinden als ze je aan het kneden zijn.

7. Vertrekken van het puntje van de staart

De staart van een kat zegt veel over hoe hij zich voelt. Iedere beweging zegt iets over hoe zij zich voelen. Als je kat zijn staart omhooghoudt en het puntje op en neer beweegt als ze bij je in de buurt zijn, zijn ze helemaal weg van je. Misschien zijn ze wel “ik hou van je” aan het uitbeelden in kattentaal!

8. De kracht van het spinnen

Iedereen weet dat een kat spint als hij blij is. Als een kat iedere keer dat jij hem aandacht geeft heel hard spint, is dit een heel goed teken dat hij speciale gevoelens voor je heeft. Daarnaast heeft het geluid dat een kat maakt wanneer hij spint een goede invloed op de gezondheid van mensen; misschien willen ze jou ook blij maken! Als dat geen ware liefde is.

9. Oogcontact met een kattenkusje – als je geluk hebt

Katten maken vaak alleen oogcontact met mensen die ze goed kennen en die ze vertrouwen – dus als je ziet dat je kat diep in je ogen kijkt, maak je dan geen zorgen. Als je kat je recht aankijkt en langzaam knippert als hij oogcontact heeft, is dit hun versie van een kusje. Wees lief voor ze en knipper langzaam terug om de liefde te beantwoorden!


video van 7 leukste kattenrassen me... x
video van 7 leukste kattenrassen met blauwe ogen & hun karakter
Schuiven naar boven