Planten die je kat geweldig vindt

8 planten waar jouw kat dol op is

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Katten zijn beruchte knabbelaars. Kamerplanten lopen dan ook regelmatig gevaar als er katten in de buurt zijn. Er zijn planten die giftig zijn voor katten. Maar er zijn ook planten waar jouw kat juist dol op is. We hebben de acht planten op een rijtje gezet die jouw kat het fijnst vindt.

1. Kamille

Wij mensen gebruiken kamille vaak als basis voor een gezonde kop thee. De zoete bloemige aroma helpt ons beter slapen. Buiten het theezakje bloeit kamille in grote heldere madeliefachtige bloemen die er prachtig uitzien. Kamille is niet alleen goed voor mensen, ook katten zijn er dol op. Belangrijker nog: kamille is superveilig voor katten! Laat ze er maar lekker op kauwen. Zeker dat ze gaat spinnen!


Kamille vinden katten geweldig

2. Citroengras

Citroengras wordt veel gebruikt in de Thaise keuken. Héérlijk spul is dat! Wist je dat katten sowieso dol zijn op gras? Het doet ze denken aan velden waar ze doorheen kunnen sluipen; op jacht naar hun volgende prooi. Tamme katten houden ervan om lekker te knabbelen op gras, tarwe en gerst. Maar wij denken dat van alle grassoorten, citroengras bovenaan staat in kattenland. Dat komt omdat de zachte geur van citroengras de kamer vult. Dan lijkt het misschien wel net alsof je kat in de natuur woont. Het ultieme geluk voor een poes!


Citroengras vinden katten erg fijn

3. Kattenkruid

De naam zegt het al, dit is echt een kruid voor katten. Elders hebben we al uitgebreid geschreven over de voordelen van kattenkruid. Maar hier herhalen we de belangrijkste voordelen van deze plant nog eventjes. Kattenkruid bevat stimulerende middelen die de stress van een kat verminderen. Daarnaast geven ze hun humeur een boost. Een soort kattendrug dus. Maar dan gezond. Kattenkruid kun je makkelijk zelf kweken in je tuin. Oersterk en nog mooi om te zien ook.


Kattenkruid

4. Verse kruiden

Ken je dat: het gevoel dat je kat een vierpotige versie van jou is? Dan herken je waarschijnlijk ook dat jullie een liefde voor kruiden delen. De keuken goed gevuld houden met een selectie verse kruiden is een geweldige manier om je diner op te fleuren. Als planten staan ze ook gezellig in de keuken. Maar ook om je kattenvriend te plezieren. Sommige wetenschappers beweren dat rozemarijn als een natuurlijk middel tegen vlooien werkt voor katten. Een beetje kat houdt ervan om te kauwen op peterselie, dat trouwens vol vitamines zit. Ook koriander en basilicum zijn populair onder katten. Heel gezonde planten dus.


Verse kruiden die katten geweldig vinden

5. Pepermunt

Katten voelen zich aangetrokken tot alle aromatische leden van de muntfamilie. Pepermunt neemt echter de eerste plaats in als favoriet in de keuken. Met peperpunt kun je alle kanten op. Het ruikt niet alleen heerlijk voor katten; ook mensen zijn er dol op. Daarnaast kun je er, net als van kamille, een heerlijk kop thee van trekken. Deze plant werkt ook goed als bevorderaar van de spijsvertering. Zowel bij mensen als bij katten. Nou zul jij als kattenhouder wellicht al niet zoveel muizen in huis hebben. Maar wist je dat pepermunt muizen afschrikt? Vooral handig als jouw kat geen koelbloedige moordenaar is.


Pepermunt vinden katten lekker

6. Zoethout

Zoethoutwortel is gemakkelijk te kweken in de tuin, maar het is ook mogelijk om een ​​plantenbak op de vensterbank te zetten. Je kat zal jou dankbaar zijn! Het is een prachtig bloeiende plant met een overvloed aan gezondheidsvoordelen. Knabbelen aan deze plant zal de spijsvertering van je kat bevorderen en eventuele allergieën verminderen waaraan zij lijdt. Men zegt bovendien dat zoethout goed is voor oudere katten die lijden aan de stijve gewrichten van artritis. Knabbelen maar dus!


Katten houden van zoethout

7. Valeriaan

In de kruidengeneeskunde voor mensen is valeriaan gewild vanwege zijn zijn slaapverwekkende effecten. Voor katten heeft het echter het tegenovergestelde effect. Laat je kat kauwen op valeriaan en hij krijgt me toch een boost! In die zin lijkt deze plant dus op Kattenkruid. Het goed ervan zo’n boost is dat het de lichaamsbeweging bevordert. Vooral god voor de echte luiaards dus. Valeriaan bloeit in zoet geurende roze en witte bloemen en staat prachtig in huis


Valeriaan als kattenplant

8. Graslelie

Tot slot een bijzondere plant: de graslelie. Een populaire plant die elke kamer levendigheid geeft met hun overlopende blad dat uit het midden van de plant barst. De graslelie verandert iedere hoek van de kamer in een ware jungle. Katten zijn dol op spinplanten omdat hun lange bladachtige aanhangsels het perfecte speeltje worden, dat reageert op de slagpoot van een kitten. Bovendien: kauwen op deze bladeren is volkomen veilig voor katten en kan zelfs een stimulerend effect op ze hebben.


Graslelie vinden katten lekker

Schuiven naar boven