Kattenrassen kindevriendelijk

6 perfecte kattenrassen voor gezinnen met kinderen: zit de jouwe erbij?

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Katten zijn geweldige huisdieren, maar sommige rassen zijn geschikter voor gezinnen met kinderen. Kijk bijvoorbeeld naar de Britse Korthaar, een rustige kat die kinderen graag aait en speelt.

In dit artikel bespreek ik 6 kattenrassen die goed zijn met kinderen en waar je op moet letten bij de aanschaf van een kat.

Top 6 kattenrassen die goed samen gaan met kinderen

1. Britse Korthaar

De Britse Korthaar staat bekend om zijn rustige en vriendelijke karakter. Deze kat is vrij groot en heeft een fijn lichaam. Ze zijn aanhankelijk en vinden het leuk om met mensen te spelen. De Britse Korthaar heeft een dikke vacht die weinig verzorging nodig heeft. Ze zijn geschikt voor mensen die niet veel tijd hebben om voor hun huisdier te zorgen.

2. Maine Coon

De Maine Coon is een echte knuffelkat en staat bekend om zijn aanhankelijke karakter. Deze kat heeft een lange staart en een dikke vacht die dagelijkse verzorging nodig heeft. De Maine Coon is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat ze geduldig en speels zijn.

3. Ragdoll

De Ragdoll is een zeer vriendelijke en sociale kat die goed samen gaat met kinderen. Deze kat heeft een zachte vacht die weinig onderhoud nodig heeft. De Ragdoll is vrij groot en heeft een rustige persoonlijkheid. Ze vinden het leuk om te spelen en hebben veel liefde en aandacht nodig.

4. Siamees

De Siamees is een intelligente en speelse kat die goed past bij gezinnen met kinderen. Deze kat heeft een slank lichaam en een korte vacht die weinig verzorging nodig heeft. De Siamees heeft een bepaalde mate van aandacht nodig en kan soms wat eigenwijs zijn.

5. Abessijn

De Abessijn is een zeer slimme kat die goed past bij gezinnen met kinderen. Deze kat heeft een korte vacht die weinig verzorging nodig heeft. De Abessijn is vrij actief en vindt het leuk om te spelen. Ze hebben wel wat vaardigheden nodig om ze te vermaken en bezig te houden.

6. Heilige Birmaan

De Heilige Birmaan is een zeer aanhankelijke en vriendelijke kat die goed past bij gezinnen met kinderen. Deze kat heeft een lange vacht die dagelijkse verzorging nodig heeft. De Heilige Birmaan is vrij groot en heeft een rustige persoonlijkheid. Ze vinden het leuk om te spelen en hebben veel liefde en aandacht nodig.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kennismaken van kinderen en katten. Leer uw kinderen om te gaan met huisdieren en geef ze de juiste instructies om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn. Het is ook belangrijk om de kosten van het hebben van een huisdier in overweging te nemen voordat u er een aanschaft. Katten hebben een geschikte omgeving nodig en hebben dagelijkse zorg nodig, zoals het verschonen van de kattenbak en het schoonmaken van de vloer. Maar als u de juiste kat kiest, kan het hebben van een huisdier een plezierige ervaring zijn voor het hele gezin.

De Maine Coon: een groot kattenras dat goed samen gaat met kinderen

Als je op zoek bent naar een kat die goed samen gaat met kinderen, dan is de Maine Coon zeker een ras om te overwegen. Deze katten zijn van nature rustig en geduldig, wat hen tot een betrouwbare huisgenoot maakt voor kinderen. Ze zijn niet snel gestrest en laten zich gemakkelijk aaien en knuffelen.

Spelen en omgeving

Maine Coons zijn ook erg leuk om mee te spelen. Ze zijn actief en houden van interactie met hun baasjes, vooral als het gaat om spelletjes. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze genoeg ruimte hebben om te spelen en te bewegen. Een omgeving met veel speelgoed en krabpalen zal ervoor zorgen dat ze zich blijven vermaken.

Zorg en onderhoud

Maine Coons zijn groot van formaat en hebben daarom wat meer zorg en onderhoud nodig dan andere kattenrassen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze een gezond dieet krijgen en regelmatig worden geborsteld om hun vacht in goede conditie te houden. Ook is het belangrijk om regelmatig hun nagels te knippen en hun tanden te poetsen om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Een betrouwbare fokker vinden

Als je overweegt om een Maine Coon te adopteren, is het belangrijk om een betrouwbare fokker te vinden. Een goede fokker zal ervoor zorgen dat de kittens gezond zijn en dat ze goed gesocialiseerd zijn voordat ze naar hun nieuwe huis gaan. Het is ook belangrijk om te controleren of de fokker zich aan de juiste richtlijnen en regels houdt.

Kortom, de Maine Coon is een geweldig kattenras dat goed samen gaat met kinderen. Ze zijn rustig, leuk om mee te spelen en hebben een betrouwbare persoonlijkheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze de juiste zorg en onderhoud krijgen en om een betrouwbare fokker te vinden als je overweegt om er een te adopteren.

De Siamees: het meest sociale en actieve kattenras voor thuis

Als je op zoek bent naar een kat die goed samen gaat met kinderen, dan is de Siamees een uitstekende keuze. Dit kattenras staat bekend om zijn intelligentie en sociale karakter. Siamezen houden van aandacht en tonen graag hun liefde voor hun baasjes. Ze zijn ook erg actief en vinden het leuk om te spelen, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om met ze te spelen.

Geschikt voor thuis

De Siamees is een van de beste kattenrassen voor thuis. Ze zijn gemakkelijk te houden en hebben niet veel ruimte nodig. Ze zijn ook bekend om hun goede eetgewoonten en hebben niet veel speciale zorg nodig. Zorg er wel voor dat je voldoende speelgoed en krabpalen hebt om ze bezig te houden.

Goed met kinderen

Siamezen zijn een van de meest vriendelijke kattenrassen en zijn over het algemeen goed met kinderen. Ze zijn geduldig en tonen veel liefde en genegenheid. Het is echter belangrijk om kinderen te leren hoe ze met katten om moeten gaan en ze te leren respectvol met hun huisdieren om te gaan.

Actieve metgezellen

Siamezen zijn erg actief en hebben veel beweging nodig. Ze vinden het leuk om te spelen en te rennen, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om met ze te spelen. Ze zijn ook bekend om hun vocale tonen en zullen vaak miauwen om aandacht te vragen.

De belangrijkste kenmerken van de Siamees

 • Intelligent en sociaal kattenras
 • Vriendelijk en geduldig met kinderen
 • Actief en houdt van spelen
 • Gemakkelijk te houden en goed met eten
 • Tonen veel liefde en genegenheid

Kortom, als je op zoek bent naar een kattenras dat goed samen gaat met kinderen en een actieve metgezel voor thuis zoekt, dan is de Siamees een uitstekende keuze. Ze zijn intelligent, sociaal en vriendelijk, en zullen zeker een geweldige aanvulling zijn op je gezin.

De Ragdoll: een perfecte knuffelkat voor gezinnen

De Ragdoll is een prachtige, grote kat met een breed lichaam en een volledig ronde vacht. Deze katten kunnen wel 10 tot 15 jaar oud worden en zijn geweldig met kinderen. De naam “Ragdoll” betekent vrij vertaald “lappenpop”, omdat deze katten zich ontspannen en heerlijk laten oppakken en knuffelen als een echte pop.

Ragdolls zijn heel vriendelijk en hebben een bijzonder lief en relaxed karakter. Ze hechten zich graag aan hun eigenaar en vinden het heerlijk om in de armen te worden genomen en geknuffeld te worden. Deze katten zijn perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een liefdevolle en speelse kat.

Leven met een Ragdoll

Als je overweegt om een Ragdoll in huis te nemen, houd dan rekening met het feit dat deze katten veel ruimte nodig hebben. Ze houden van spelen en hebben voldoende ruimte nodig om te rennen en te klimmen. Ook hebben ze graag een krabpaal om hun gespierde lichaam uit te dagen.

Ragdolls zijn uitstekende huisdieren voor gezinnen, omdat ze heel vriendelijk zijn en goed samen kunnen leven met andere katten en huisdieren. Ze hebben wel de neiging om zich te hechten aan hun eigenaar en kunnen eenlingen zijn als ze niet genoeg aandacht krijgen.

Het kiezen van een Ragdoll

Als je een Ragdoll wilt kopen, houd er dan rekening mee dat deze katten een hogere prijs hebben dan de meeste andere rassen. Dit komt omdat ze gefokt zijn om hun mooie uiterlijk en vriendelijke persoonlijkheid.

Ragdolls zijn er in verschillende kleuren, maar de meeste hebben een mooie, pluizige vacht in een rijkgevuld blauwe kleur. Katers kunnen wel 9 kilo wegen en poezen ongeveer 5 kilo.

Als je op zoek bent naar een vriendelijke en liefste knuffelkat voor je gezin, dan is de Ragdoll een uitstekende keuze.

De Abessijn: Een energiek en liefhebbend kattenras dat perfect is voor kinderen

De Abessijn is een geweldig kattenras dat bekend staat om zijn energie en speelsheid. Deze katten zijn zeer sociaal en houden van gezelschap, waardoor ze een perfecte aanwinst zijn voor gezinnen met kinderen. Ze zijn liefhebbend en bouwen snel een sterke band op met hun eigenaren.

De vacht van de Abessijn

De vacht van de Abessijn is afwisselend van kleur en kan variëren van licht tot donkerder bruin, rossig, kaneelkleur, beige en zelfs blauwtinten. De donkere kleuren zijn meestal te vinden op de rug en de staart, terwijl de buik en de borst lichter zijn. De vacht is kort en glanzend en heeft regelmatig verzorging nodig om gezond te blijven.

Gezondheid en erfelijke problemen

Als je een Abessijn wilt kopen, is het logisch om tijd en extra geld te besteden aan het vinden van gezonde ouderdieren en een erkende cattery die aangesloten is bij een kittenwebsite. Daarmee minimaliseer je de kans op erfelijke problemen en zorg je ervoor dat je een gezonde kat in huis haalt.

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Tips voor het houden van een Abessijn

 • Abessijnen hebben veel energie en hebben daarom veel tijd en aandacht nodig.
 • Zorg voor voldoende speelgoed en stimulatie om verveling te voorkomen.
 • Abessijnen zijn soms een beetje maf en kunnen grappige capriolen uithalen.
 • Zorg voor een warm en gezellig thuis voor je Abessijn.
 • Abessijnen zijn zeer sociaal en hebben behoefte aan gezelschap, dus overweeg om er twee te nemen als je niet veel thuis bent.
 • Zorg voor een gezonde voeding en regelmatige dierenartscontroles om ervoor te zorgen dat je Abessijn gezond blijft.

 

De Heilige Birmaan: een vriendelijke en speelse kat voor kinderen

De Heilige Birmaan, ook wel bekend als de Birmaan, is een mooi kattenras met een herkenbare vacht en blauwe ogen. Dit ras staat bekend om zijn vriendelijke en speelse karakter en is daarom een goede keuze voor gezinnen met kinderen. De Birmaan is een symbool van liefde en persoonlijke eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kat die goed bij hun gezin past.

De vacht en ogen van de Heilige Birmaan

De Heilige Birmaan heeft een ronde kop en gele ogen die mooi afsteken tegen de vachtkleur. De vacht van de Birmaan is lang en zacht en vereist weinig onderhoud. De vachtkleur van de Birmaan is meestal wit met een combinatie van een andere kleur, zoals bruin, blauw, crème of rood. Het verschil tussen de Heilige Birmaan en andere soorten katten is de witte vacht op de poten, die ook wel “sokjes” worden genoemd.

De persoonlijke eigenschappen van de Heilige Birmaan

De Heilige Birmaan is een rustige en vriendelijke kat die goed kan omgaan met kinderen. Ze zijn speels en houden van aandacht, maar kunnen ook goed alleen staan. De Birmaan is een kat die veel liefde en zorg nodig heeft, maar als je goed voor ze zorgt, zullen ze je belonen met hun aanwezigheid en warmte. De Heilige Birmaan is een kattenras dat bekend staat om zijn goede gezondheid en kan gemiddeld 4 tot 6 kg wegen.

Bonus: De Siberische kat: een geweldige keuze voor gezinnen met kinderen

Als je op zoek bent naar een kattenras dat goed samen gaat met kinderen, dan is de Siberische kat een uitstekende keuze. Dit ras staat bekend om zijn vriendelijke en sociale karakter en vindt het heerlijk om aandacht te krijgen van mensen. Siberische katten zijn echt lief en geven veel liefde terug aan hun eigenaren. Ze zijn makkelijk in de omgang en passen zich goed aan aan hun omgeving.

De voordelen van het houden van een Siberische kat

Er zijn zoveel redenen waarom de Siberische kat een geweldige keuze is voor gezinnen met kinderen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Siberische katten zijn vriendelijke en sociale dieren die graag spelen en plezier maken met mensen.
 • Ze zijn vrij rustiger dan andere kattenrassen en maken niet zoveel lawaai.
 • Siberische katten zijn prachtige dieren met een sterke vacht die voldoende verzorging nodig heeft.
 • Ze zijn bekend om hun liefde voor krabpalen en andere speeltjes, wat betekent dat ze graag binnen spelen.
 • Siberische katten zijn vrij groot en kunnen goed overweg met kinderen.
 • Ze zijn geschikt voor mensen die niet veel kennis hebben van het verzorgen van huisdieren, omdat ze vrij makkelijk te verzorgen zijn.

 

Tips voor het omgaan met een Siberische kat

Voordat je een Siberische kat in huis haalt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je goed voor je kat zorgt:

 • Zoek een goede fokker die bekend is met het ras en ervoor kan zorgen dat je een gezonde Siberische kat krijgt.
 • Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om je kat de aandacht te geven die hij nodig heeft.
 • Maak een aantal plekken vrij in huis waar je kat vrij kan rondlopen en spelen.
 • Zorg voor voldoende speeltjes en krabpalen om je kat bezig te houden.
 • Leer je kinderen hoe ze met huisdieren moeten omgaan voordat je een Siberische kat in huis haalt.
 • Geef je kat voldoende liefde en aandacht, want dat is wat hij nodig heeft om gelukkig te zijn.

De Siberische kat is een prachtige en vriendelijke kat die goed past bij gezinnen met kinderen. Als je op zoek bent naar een kat die graag speelt en plezier maakt, dan is de Siberische kat de beste keuze voor jou.

Een kat laten wennen aan een baby

Als je een kat hebt en er komt een nieuwe baby in huis, dan is het belangrijk om de kat rustig te laten wennen aan de nieuwe situatie. Katten zijn gevoelige dieren en kunnen soms angstig reageren op veranderingen in hun omgeving. Het is daarom belangrijk om de kat op een goede manier te introduceren aan de nieuwe baby. Hieronder vind je een aantal tips die kunnen helpen.

Neem de tijd

Het is belangrijk om de kat de tijd te geven om te wennen aan de nieuwe situatie. Neem de tijd om de kat rustig te laten wennen aan de geur en aanwezigheid van de baby. Laat de kat bijvoorbeeld wennen aan de geur van de baby door een doekje met de geur van de baby in de kamer te leggen waar de kat vaak komt. Zo kan de kat wennen aan de geur van de baby voordat de baby daadwerkelijk in de kamer is.

Maak gebruik van vertrouwde geuren en spullen

Katten zijn gevoelig voor geuren en kunnen zich veiliger voelen als ze omringd zijn met vertrouwde geuren en spullen. Zet bijvoorbeeld het warme etensbakje van de kat in de buurt van de baby zodat de kat zich op zijn gemak voelt. Geef de kat ook zijn vertrouwde speeltjes en zorg dat zijn kattenbak op een vertrouwde plek staat.

Geef de kat extra aandacht

Als er een nieuwe baby in huis komt, kan de kat zich snel buitengesloten voelen. Het is daarom belangrijk om de kat extra aandacht te geven zodat hij zich niet verwaarloosd voelt. Speel bijvoorbeeld regelmatig met de kat en geef hem af en toe wat extra brokjes.

Laat de kat rustig rondsnuffelen

Als de baby er eenmaal is, laat de kat dan rustig rondsnuffelen. Katten zijn nieuwsgierige dieren en willen graag hun omgeving verkennen. Laat de kat rustig rondlopen en geef hem de tijd om aan de nieuwe geuren en indrukken te wennen.

Houd toezicht

Het is belangrijk om altijd toezicht te houden als de kat en de baby samen zijn. Katten kunnen ongetwijfeld nieuwsgierig zijn naar de baby en willen misschien zelfs bij de baby in de box gaan liggen. Maar het is belangrijk om de kat weg te jagen als hij de baby bedreigt. Zorg er ook voor dat de nageltjes van de kat kort zijn zodat hij de baby niet kan krabben.

Je kinderen leren omgaan met katten als huisdier

Als je kinderen nog nooit eerder een kat hebben gezien, is het belangrijk om ze rustig te laten wennen aan het dier. Laat de kat wennen aan de nieuwe omgeving en zorg ervoor dat je kinderen de kat niet overweldigen met hun enthousiasme. Leer je kinderen om de kat te benaderen op een rustige manier en om de kat niet te storen als het rust of slaapt.

Veiligheid en regels

Het is belangrijk om je kinderen te leren hoe ze veilig met katten kunnen omgaan. Leer ze om de kat niet te plagen, te slaan of te knijpen. Laat ze weten dat het belangrijk is om de kat met respect te behandelen. Leer je kinderen ook om de kat niet te storen tijdens het eten of drinken en om de kattenbak met rust te laten. Maak duidelijke regels en leg uit waarom deze regels belangrijk zijn.

Belangrijkste gedrag van katten

Het is belangrijk om je kinderen te leren over het gedrag van katten. Leer ze dat katten soms kunnen krabben of bijten als ze zich bedreigd voelen. Leer ze ook dat katten soms alleen willen zijn en dat het belangrijk is om de kat met rust te laten als het rust of slaapt. Leer je kinderen om de lichaamstaal van de kat te begrijpen, zoals het spinnen en het miauwen.

Houden van katten

Het is belangrijk om je kinderen te leren om van katten te houden en om voor ze te zorgen. Leer je kinderen om de kat te respecteren en om te zorgen voor een veilige en rustige omgeving voor de kat. Leer je kinderen om de kat dagelijks te verzorgen en om te spelen met de kat op een veilige manier. Laat je kinderen zien hoe ze de kat kunnen knuffelen en hoe ze de kat kunnen laten zien dat ze van hem houden.

Als ouders is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven en om te laten zien hoe je op een goede manier met katten omgaat. Leer je kinderen om katten te respecteren en om ze te behandelen als een waardevol lid van de familie.

 

Conclusie

Als je kinderen hebt, is het belangrijk om een goede huisdieren te kiezen die goed samen gaan met kinderen. Een kat is een uitstekende keuze omdat ze rustig zijn en geduldig. Het is belangrijk om de juiste kat te kiezen en de juiste zorg te geven.

Als je deze tips toepast, kun je een geweldig huisdier voor je kinderen vinden.

Schuiven naar boven