Leukste Noorse kattennamen

De 15 leukste Noorse kattennamen uit de Mythologie

Er is een hele wereld van plaatsen waar kattennamen vandaan komen, dus hoe beperk je die en vind je de perfecte naam voor je nieuwe kat? Een manier is om te zoeken naar wat een naam betekent.

Mythologie is een geweldige plek om te zoeken naar namen die vol van betekenis zijn. Alles, van goden en godinnen tot nimfen en zelfs mystieke locaties, kunnen geweldige namen voor je kitten of kat zijn.

Noorse mythologie komt uit een pantheon van goden onder leiding van Odin die avonturen beleven, vechten tegen hun vijanden en vechten tegen elkaar in deze mythen.

In dit artikel bekijken we 15 namen uit de Noorse mythologie die perfect geschikt kunnen zijn voor jouw kat.

Lees meer: welke kattenspullen zijn handig om in huis te hebben voor je kitten?

Meest populaire Noorse kattennamen

Asgard

Asgard is een van de negen werelden van de Noorse mythologie. Het is de thuisbasis van Odin en veel van de Noorse goden. Het bestaat zwevend in de lucht.

Het is onzichtbaar voor de sterfelijke wereld en is ermee verbonden door een regenboogbrug genaamd Bifrost. Deze naam zou goed kunnen werken voor een kat met zilverachtige of bontgekleurde vacht.

Embla

Deze naam komt van de Oud-Noorse term voor “iepen”. Het betekent onzeker, dus het zou perfect kunnen werken voor een meer timide kat. In de Noorse mythologie was Embla de eerste menselijke vrouw. Zij en haar man, Ask, zijn gemaakt door drie goden uit twee bomen.

Frey & Freya

Frey en Freya zijn broer en zuster goden in de Noorse mythologie. Frey is de god van regen, zon en oogsttijd. Freya is een godin van liefde en vruchtbaarheid. Ze geniet van de fijnere dingen in het leven. Freya is ook een ervaren magische gebruiker.

Deze namen kunnen goed zijn voor katten die ook in het leven van de fijnere dingen houden en zeker voor broertjes en zusjes samen.

Lees ook: de 53 populairste Islamitische kattennamen

Gandalf

Je hebt misschien gedacht dat deze naam alleen goed was voor Tolkien-tovenaars, maar het komt oorspronkelijk uit de Noorse mythologie. De naam betekent “tover elf” in het Oud-Noors, dus het is niet verrassend dat Tolkien het gebruikte in zijn romans.

Deze naam kan goed zijn voor een wijze, sterke of mysterieuze kat.

Hel

Hel is de dochter van de ondeugende god, Loki. Haar naam komt van de Noorse onderwereld, ook wel Hel genoemd. Het woord betekent “verbergen” in het Oud-Noors.

Hel regeerde de onderwereld waarvoor ze was genoemd. Deze naam zou kunnen werken voor een zwarte kat of een kat met een donkerdere of meer majestueuze aard.

Loki

Loki is de bedrieggod. Loki kan zo ongeveer alles manipuleren, zelfs het vermogen hebben om zijn eigen vorm en geslacht te veranderen. Loki heeft een voorliefde voor streken en gaat heel ver om grappen te maken ten koste van anderen.

Loki kan egoïstisch zijn, maar hij is ook de grappigste van de Noorse goden. Deze naam zou goed kunnen werken voor een speelse, avontuurlijke of dwaze kat.

Mjolnir

Mjolnir (spreek uit als myawl-nir) is de naam van de hamer van de dondergod Thor. Mjolnir is zo krachtig dat het bergen met slechts één slag kan pletten.

De hamer heeft een korte hendel en is gemaakt door dwergen. Mjolnir kan een goede naam zijn voor een zwaardere of gedrongen kat omdat de hamer zo stevig en krachtig is.

Odin

Odin was het hoofd van alle Noorse goden. De eenogige god had een paar raven die over de hele wereld vlogen en voor hem spioneerden. Odin is de god van wijsheid, oorlog en kunst.

Hij woont in het paleis van Valhalla, een plaats waar krijgers die dapper genoeg vochten gingen nadat ze stierven in de strijd. Odin kan een goede naam zijn voor een zwarte kat, een dappere of wijze kat, of een bijzonder goede naam voor een eenogige kat als je van dat soort zwarte humor houdt.

Rune

Runen zijn een reeks letters die een geschreven taal vormen. De vroegste runen dateren uit 150 na Christus Rune kan een goede naam zijn voor bijna elke kat, omdat de meeste katten nieuwsgierig, mysterieus en wijs zijn.

Saga

Een sage is een lang verhaal of verhaal, dus misschien zou deze naam goed zijn voor een kat met een lange ‘staart’. De naam kan afkomstig zijn van de Oud-Noormannen om ‘er één te zien’. Saga was de godin van geschiedenis en poëzie.

Sigurd

Sigurd was een Noorse held die vele avonturen beleefde. Hij doodde de draak Fafnir en vond zijn schat terug. Toen hij het drakenbloed proefde, kreeg Sigurd het vermogen om met vogels te praten. Sigurd komt van de Oud-Noorse woorden voor ‘overwinning’ en ‘bewaker’.

Deze naam zou geweldig kunnen zijn voor een kat die houdt van vogels kijken of graag op avontuur gaat.

Sindri

Sindri kan in het Oud-Noors ‘klein’ of ‘sprankelend’ betekenen. In de mythologie was Sindri een dwerg die allerlei soorten magische creaties voor de goden maakte. Deze naam kan goed zijn voor een kleine kat of voor iemand met een levendige persoonlijkheid.

Thor

Thor is de god van bliksem, donder, storm en sterkte. Hij hanteert een machtige hamer, Mjolnir, dat misschien wel het meest beroemde wapen in de Noorse mythologie is.

Thor wordt meestal beschreven met rood haar, dus deze naam kan goed zijn voor een rode of roodbruine kat. Het zou ook een geweldige naam zijn voor een zeer grote en krachtige kat, zoals een Noorse boskat.

Tyr

In de Noorse mythologie is Tyr een god van de wet en heldhaftige glorie. De god verschijnt meestal met slechts één hand. Deze naam zou geweldig zijn voor een kat die een poot of deel van zijn of haar staart mist of voor iemand met een zeer streng temperament.

Valkyrie

Een Valkyrie is een krijger maagd die uitkijkt naar strijd en gevechten en op een dappere manier wil sterven om zich bij de goden te voegen in de zalen van Valhalla. De Valkyrie bereiden de strijdkrachten van de goden voor op de komst van Ragnarok – het einde der tijden.

Valkyrie is altijd dapper en stoutmoedig, maar ze kunnen ook liefhebben. Deze naam zou geweldig zijn voor een sterke vrouwelijke kat die nergens bang voor is!

Lees meer: de meest populaire namen voor een poes

Schuiven naar boven