24 indiaanse kattennamen met hun betekenis

24 Indiaanse kattennamen (Native American) met hun betekenis

Katten zijn eigenzinnige, intelligente wezens die ons leven verrijken, dus we willen namen vinden die bij hun aard passen. Een goede plaats om met betekenis naar namen te zoeken, is de Indiaanse mythologie.

Wanneer je jouw kat iets noemt dat betekenis heeft, wordt de naam een ​​geweldig gesprekspunt.

Dus, kijk eens naar de 25 namen hieronder en kijk of een van hen je inspireert om je volgende kat of kitten te noemen naar de inheemse Amerikaanse mythologie.

Lees ook: deze spulletjes wil je in huis hebben voordat je je kitten thuisbrengt

De leukste indiaanse kattennamen

Asin

Asin was een ogress (trol) die volgens zeggen de Alsea-stam zou plagen door hun kinderen te eten. Ouders gebruikten haar naam om hun kinderen te laten doen wat ze wilden dat ze deden.

Alles bosbessen waren van de trol dus geen enkel stamlid durfde ooit aan bosbessen te komen.

Asin zou een mooie naam zijn voor een krachtige of enigszins intimiderende poes. Als die kat de kleur van bosbessen is, des te beter! Natuurlijk zou deze naam ook passen bij een kat die niet van kinderen houdt 🙂

Azeban

Azeban, hoewel een god, wordt vaak afgebeeld als een wasbeer. Azeban is een lieve god die graag trucjes leert en plezier heeft met mensen. Deze naam zou geweldig zijn voor elke speelse kat die graag ronddartelt en plezier heeft met zijn gezin, of voor een kat die een onbetwist bedrieger is.

Caddaja

De Caddaja is een enge gehoornde slang of boeman, afhankelijk van welke legende je leest. De Caddo-stam geloofde deze mythe. Caddaja jaagde mensen na in elk verhaal, dus deze naam zou goed zijn voor een kat van elk geslacht die graag jaagt en veel aandacht vraagt.

Chirich

Deze bedrieglijke god was een coyote-godheid in de Arikara-mythologie. Chirich is een heel slim maar onzorgvuldig wezen. Chirich brengt zichzelf en degenen om hem heen altijd in moeilijkheden. Hij is hebzuchtig en leugenachtig en deze naam zou goed kunnen werken voor een mannelijke kat die graag problemen veroorzaakt.

Evaki

Deze Bakairi-godin van de nacht is eigenlijk de tante van Keri en Kame, twee namen die je hieronder zult zien. Evaki haalt elke ochtend de zon uit zijn pot en legt deze ‘s nachts weg.

Ze staat bekend om het kijken naar slaap en dromen. Haar symbool wordt soms gezien als een vleermuis. Vanwege haar associatie met de nacht, kan Evaki een goede naam zijn voor een vrouwelijke zwarte of donkergrijze kat.

Isha

Een andere naam voor Isha is Esa. Isha was een god die behoorde tot de Bannock-, Northern Palute- en Shoshone-stammen. Isha is een kalme en serene god.

Soms moet Isha zijn meer lastige broer, Coyote, redden. Deze naam zou geweldig zijn voor een gebalanceerde en rustige kat. Het zou ook goed werken in combinatie met Coyote voor een paar broers, iemand die een onruststoker is en iemand die zichzelf gedraagt.

Lees ook: populaire Oosterse kattennamen uit China, Japan en Korea

Jamul

Deze naam is een Achumawi Coyote-god. Jamul is niet echt de bedrieger die de meeste Coyote-goden zijn, maar hij kan nog steeds in problemen komen.

Echter, Jamul hielp mensen vuur te maken en hielp mensen ook andere ontwikkelingen te leren. Hierdoor kan Jamul een naam zijn voor een rode kat of een kat die graag met mensen speelt.

Kame en Keri

Deze twee goden zijn broers die scheppende goden zijn van de Bakairi-stam. Samen hebben ze ertoe bijgedragen dat onze wereld een plaats is die gastvrij is voor mensen.

Kame en Keri leerden mensen te jagen en vuur te maken. Deze namen zouden perfect werken voor twee stoere broer-katten. Maar de namen zouden ook prima zelfstandig werken.

Kipitaki

Kipitaki is een Blackfoot-stamheld. Zij is de oude dame die met Napi, de oude man trouwde. Kipitaki is een bedrieger, dus maakt ze graag leuke problemen, maar ze leert mensen ook graag nieuwe dingen en helpt vaak.

Deze naam zou kunnen werken voor veel speelse poezen die van hun familie houden. Het kan ook een leuke naam zijn voor een poes of kitten die een aantal ongewone markeringen heeft die spreken met de trickster-aard van Kipitaki.

Kolowa

Dit wezen is een ruige boeman die graag mensen eet. Deze naam zou goed werken voor elke ruige kat, vooral iemand die graag stuitert.

Kujuri

Kujuri en een mede-god genaamd Ikujuri komen van de Apalai- en Wayana-stammen. Samen schiepen ze de wereld en leerden ze mensen erin te leven. Deze naam werkt goed voor een wereldse kat of kitten. Als je twee kittens tegelijk krijgt, kun je zelfs een Kujuri en de andere Ikujuri noemen.

Manetoa

De Manatoa komt van de Algonquin-stam. Deze gigantische onderwaterslang heeft hoorns en gepantserde schalen. Het eet mensen.

Er is maar één ding dat de Manetoa beangstigt: donder. Dit zou een geweldige naam zijn voor elke kat die zich graag als een big shot gedraagt, maar die echt een scaredy kat is als het erop aan komt om te pushen. Of helemaal een kat die bang is voor onweer.

Menilly

Deze Cahuilla-stammengodin leerde mensen hoe ze beschaafd moesten zijn. Deze naam zou fantastisch werken voor een serene, grijze of zwarte vrouwelijke kat.

Mink

Deze bedrieglijke god is ongebruikelijk omdat de godheid mensen meestal niet helpt. Hoewel vaak arrogant en trots, deze god kan ook roekeloos zijn. Deze naam zou goed kunnen zijn voor een donkere, slanke kat met een voorliefde voor het veroorzaken van onheil.

Nanook

In de Inuit-mythologie was Nanook de berenmeester. Nanook bepaalde of menselijke jagers geluk zouden hebben als ze op beren jaagden of dat hun jacht zou eindigen in hongersnood.

Nanook kan een goede naam zijn voor een sterke mannelijke kat. Het zou bijzonder goed kunnen werken voor een witte, bruine of zwarte kat, omdat deze de kleur hebben van Noord-Amerikaanse beren.

Napi

Deze Blackfoot-stamgod wordt de oude man genoemd. Napi gebruikte zijn vaardigheden om de wereld vorm te geven. Napi is echter oud en zijn chagrijnige aard veroorzaakt mensen problemen.

Hij werkt vaak met Kipitaki, bekend als Old Woman. Elke mannelijke kat met een beetje een humeurig karakter kan een goede kandidaat zijn voor de naam Napi.

Deze naam kan ook goed zijn voor een oudere mannelijke kat die je adopteert. Als je een oudere poes samen met hem adopteert, kun je haar Kipitaki noemen.

Pinga

Pinga, in de Inuit-mythologie, was de godin van de jacht, de vruchtbaarheid en de geneeskunde. Vanwege haar krachten kan deze naam goed zijn voor elke vrouwelijke kat die graag jaagt of voor een zwangere kat die je bij je thuis verwelkomt.

Sasquatch

Dit enorme, harige wezen is te vinden in veel verschillende Indiaanse mythologieën. Sasquatch worden beschouwd als zachtaardige wezens die geen mensen aanvallen.

Deze naam kan een goede zijn voor elk groot ras van katten, met name een ruigere kat zoals een Maine Coon of Noorse Boskat.

Stonecoat

Deze mythologische rotsreuzen zijn twee keer zo groot als mensen en hun lichamen zijn bedekt met rotsachtige schubben. Stonecoats zijn wezens van ijs en winter. Dit zou een goede naam zijn voor elke grijze of witte kat of kat met grijze of witte aftekeningen.

Tamuchi

Deze oude god komt van de Carib-stam. Deze scheppergod is vermoedelijk nooit door mensen gezien. Deze naam zou leuk zijn voor elke verlegen kat of voor een zwarte kat of voor een met markeringen die hem of haar helpen zich te integreren in hun omgeving.

Uktena

Uktena is een Cherokee gehoornde slang. Uktena is gemaakt toen een mens probeerde de zon te doden. Vanwege deze associatie met de zon kan deze naam goed zijn voor een gouden of bruin gekleurde kat of een met een sunburst-markering.

Wakanda

Dit is de scheppergod van de Omaha, Osage en Ponca-stammen. Wakanda heeft geen geslacht. Iedereen die een Black Panther-film heeft gezien, heeft wel eens van Wakanda gehoord, hoewel die film een ​​andere mythologie heeft.

Het kan echter nog steeds als inspiratie dienen voor deze naam. Wakanda zou kunnen werken voor elke sterke of creatieve kat van elk geslacht, met name iemand die zijn of haar huis graag bewaakt.

Whisky-Jack

Deze bedrieglijke cultuurheld van de Cree-stam houdt ervan om in ondeugende avonturen te komen. Whiskey Jack doet geen pijn, hij houdt ze gewoon voor de gek.

Dit personage is eigenlijk een vriend voor mensen. De naam zou geweldig zijn voor elke kat met een twinkeling in zijn ogen die ervan houdt om in de problemen te komen.

Windigo

De Windigo is een mensetend wezen uit de Anishinabe-mythologie. Dit monster is gigantisch en bedekt met ijs. Deze naam zou goed werken voor een grote, witte of lichtgekleurde mannelijke kat.

Lees meer: leuke kattennamen voor je poes

Schuiven naar boven