Donkergrijze Britse korthaar met bruine ogen ligt op een kleed.

Kattennamen voor een Britse Korthaar | 19 perfecte opties

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Wie kent hem niet: Puss in Boots! Bekend van sprookjes en natuurlijk ook met zijn grote, charmante ogen in Shrek.

Wist jij dat Puss in Boots een Britse korthaar is? Een echte klassieke Engelse kat, die je ook regelmatig zal ‘zien’ rondrennen in een Victoriaanse roman.

Rustig, zachtaardig en evenwichtig, deze lieve statige katten verdienen evenzo mooie namen. 

Een geweldige manier om een kattennaam te vinden voor je Britse korthaar is om te kijken naar Engelse literatuur, folkore en mythologie voor inspiratie.

De Britse korthaar komt, verassing, uit Groot Brittanië en word ook wel de ‘Blauwe Brit’ of ‘British Blue’ genoemd. Dit is vanwege zijn dichte, blauwachtige vacht. Zijn lieve bolle wangen en ronde kop doen ons in elk geval elke keer smelten.

Het vinden van de perfecte kattennaam voor jouw Britse Korthaar is een makkelijke klus met de lijst die wij voor je hebben samengesteld. Lees hieronder verder over de leukste namen voor katers en poezen. Heb jij zelf nog een leuke die er niet tussenstaat? Stuur hem dan in!

Briste kortharen zijn een kortharig kattenras afkomstig uit Groot Brittannië. Het zijn liefdevolle en kalme katten, die een onzettend leuke toevoeging zijn aan elk gezin. Ze zijn niet overdreven aanhankelijk maar houden zeker van een knuffel en een aai over hun schattige kopje. Hier vind je de leukste namen geïnspireerd door Engelse literatuur, mythologie en folklore. Veel plezier met uitkiezen! 

Meest populaire Britse Korthaar namen

Kijk hieronder om te zien of een van deze kattennamen misschien past bij jouw Britse korthaar.

Wil je meer lezen over het Britse Korthaar ras? Bijvoorbeeld over hun karakter of kenmerken van hun vacht? Klik dan hier!

Arthur

Koning Arthur is de ridder uit de legende. Hij is de mythische koning die de ridders van de ronde tafel leidde. Als jongen trok koning Arthur het zwaard uit de steen en bewees dat hij de koning van het rijk moest zijn.

De tovenaar Merlijn leerde Arthur vervolgens hoe hij een grote koning moest zijn, maar hij werd verraden door zijn beste vriend en beste ridder, Sir Lancelot.

Arthur stond bekend om zijn manier van omgaan met het Britse volk. De naam zou goed zijn voor elke mannelijke Britse korthaar met hun een kalm, nobelle karakter.

Ben jij van plan om twee Britse kortharen te kopen? Dan is Merlijn of Merlin ook gelijk een hele leuke naam voor je Korthaar (hoewel die vaak juist wordt afgebeeld met lang haar en een lange baard). 

Lees ook: wat haal ik allemaal in huis voor een nieuwe kitten?

Avalon

Dit is het eiland in de Arthur legende waar Morgan Le Fey en haar tovenaars wonen. Avalon is ook het eiland waar koning Arthur naartoe zou zijn gegaan nadat hij in zijn laatste gevecht dodelijk gewond was geraakt. Arthur zou uiteindelijk terugkeren van Avalon op de dag dat Engeland hem het meest nodig had.

Avalon is verborgen in mystieke nevels, waardoor het onmogelijk is om het eiland te vinden, tenzij de inwoners van het eiland de mist laten zakken.

Avalon zou een mooie naam kunnen zijn voor een grijze kat, een zilveren tabby poes of voor een kat die een beetje een mysterieus karakter heeft.

Bramble

In Cornwall worden “bramble” bladeren gebruikt in sommige soorten van helende magie. Genezers zouden de bramen in heilig water weken en erboven zingen en de bladeren vervolgens over het lichaam van een zieke of gewonde persoon borstelen.

Bramble zou kunnen werken als een naam voor de meeste Britse kortharen, met name eentje die graag knuffelt. 

Wist je dat sommige mensen zeggen dat het spinnen van katten ook helend kan werken? Hier lees je waarom katten spinnen.

Cheshire

Deze naam komt van de Cheshire-kat van Alice in Wonderland. De Cheshire-kat is een van de beroemdste katten in de literatuur. Bekend als een kat die van grappen en mysteries houdt, kan de Cheshire kat zichzelf onzichtbaar maken.

Deze naam kan een goede naam zijn voor een Britse korthaar kater die houdt van lekker luieren of voor eentje die graag verdwijnt, bijvoorbeeld een beetje schuw is voor andere mensen.

Lees meer: bekende kattennamen uit films en boeken

Diana

Prins Charles huwde Lady Diana Spencer, toen bekend als “Princess Di”, in een gigantisch media-spectakel. Maar “Shi Di” was meer een persoon die van haar privacy hield.

Ze stond bekend om haar zorg over haar twee zonen en deed heel wat liefdadigheidswerk over de hele wereld.

Diana zou een leuke naam kunnen zijn voor een zachtaardige, charmante vrouwelijke poes die graag bij haar familie in de buurt is.

Het kan ook goed werken voor een kat die vooral dol is op kinderen.

George

De mythe van Saint George and the Dragon is zo klassiek in de Britse cultuur dat het kruis van Saint George zelfs op de Britse vlag staat. In de mythe helpt George een dorp te redden van een giftige draak.

Saint George slaagde erin de draak te verwonden met behulp van een prinses en bracht het verslagen beest daarna terug naar het dorp. George vertelde de dorpelingen dat hij de draak zou doden als ze zich bekeerden tot het christendom, wat ze deden. Dus George sneed het hoofd van de draak af.

George zou kunnen werken als een kattennaam voor een kater, met name de Britse kortharen die moedig of nieuwsgierig van aard zijn.

Godiva

Lady Godiva was een Britse gravin die lang, lang geleden leefde. Toen haar man belastingen oplegde aan de armen, bedacht Lady Godiva een unieke manier om te protesteren.

Ze liep naakt de straat op met alleen haar lange haar om haar edele delen te bedekken. Bijna alle toeschouwers keerden zich om toen ze door de straten rende uit respect, behalve “Peeping Tom” die zich toch omdraaide om te kijken.

Volgens de legende verloor Tom na het gluren zijn gezichtsvermogen.

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Godiva zou een goede naam zijn voor een eigenwijze, kalme, koele vrouwelijke kat of kies zelfs “Lady Godiva” voor een echte diva. Ook Peeping Tom uit dit verhaal kan een aardige naam zijn voor een kat die graag loopt te staren vanuit de vensterbank of van onder de bank.

Lady Godiva wordt vaak afgebeeld met gouden haar, dus deze naam kan ook goed zijn voor een kat met meer goudkleurige vacht.

Hermione

Hermione is de heldin in de boekenreeks van Harry Potter. Ze is een van de twee beste vrienden van Harry Potter.

Hermione is een bijzonder bekwame tovenaar. Ze is erg slim en eigenwijs. Deze naam zou goed werken voor elke slimme en / of eigenwijze Britse korthaar, vooral eentje die plotseling in en rond het huis lijkt te verschijnen. Deze naam is misschien leuk voor een lila Britse Korthaar, omdat lila een magische kleur lijkt.

Iseult

In de Arthur verhalen is Iseult de vrouw van King Mark. Ze drinkt per ongeluk een liefdesdrankje en valt zo in de armen van Tristan, een ridder van de Ronde Tafel. Wanneer koning Mark te weten komt over de affaire, verbant hij Tristan voor altijd uit Cornwall.

Iseult kan een goede naam zijn voor veel vrouwelijke Britse kortharen, met name een met een zeer liefdevolle instelling.

Knocker

Knockers, of kloppers/ klopgeesten, zijn geesten die op de plafonds, muren en vloeren van mijnen kloppen vlak voor er eentje instort. De geesten verschijnen in de Cornish-mythologie.

Sommige mijnwerkers daar denken dat de knockers slecht zijn en de instortingen veroorzaken, sommigen denken dat het grappenmakers zijn, maar de meesten geloven dat het goede geesten zijn die de mijnwerkers waarschuwen voor de aankomende ongelukken.

Sommige mensen uit Cornwall zouden borden met eten of melk achterlaten om de knockers blij te maken. Knocker kan een goede naam zijn voor een Britse korthaar die graag veel speelt met speelgoed en lekker actief is.

Merlin

Daar is ie, als een van de beroemdste tovenaars in de literatuur begeleidde Merlijn de jonge koning Arthur, die hem hielp zijn kroon te verdienen.

Merlijn wordt meestal afgebeeld als een grote man met zwart haar die soms meer op een beest lijkt dan een man. Merlin is een krachtige tovenaar die Engeland vele malen in de mythe van Arthur helpt te beschermen tegen kwaad.

Merlin kan een leuke naam zijn voor een donker gekleurde mannelijke Britse Korthaar en je kunt kiezen voor het Engelse Merlin of voor de Nederlandse Merlijn. Beide zijn erg leuke kattennamen voor een kater.

Morgan

De zus van King Arthur, Morgan Le Fey, was een mooie, donkerharige tovenares. Ze speelde vaak met Arthur, maar ze genas hem ook in tijden van nood.

Morgan woonde op het mysterieuze eiland Avalon dat ergens in de nevel voor de kust van Cornwall ligt. Toen Arthur stierf, nam Morgan zijn lichaam mee naar Avalon.

Morgan is misschien een interessante naam voor een vrouwelijke Britse korthaar die kalm en krachtig is of krachtig en mysterieus. Het kan ook een goede naam zijn voor een blauwgekleurde Britse korthaar poes.

Pixie (of Piskie)

Piskies zijn schattige, kinderlijke wezens. Een soort elfjes, kabouters of feeën. Ze dansen, worstelen, spelen en maken ’s nachts een hoop geluid. Piskies hebben grote oren die naar boven wijzen.

Piskie is een leuke naam voor elke soort Britse korthaar, misschien met name een die graag ’s nachts wakker is of speelser is dan gemiddeld.

Potter

Harry Potter is de ster van een van de meest populaire boekenreeksen in de hedendaagse tijd.

Harry, of Potter zoals hij soms wordt genoemd, is een bijzonder krachtige jonge tovenaar die een speciale bestemming heeft. Wat er ook gebeurt, Potter staat standvastig tegenover de engste gevaren en de donkerste kwaden.

Deze naam zou geweldig kunnen zijn voor elke stoere Britse korthaar.

Shakespeare

De bard, William Shakespeare, is een van de beroemdste toneelschrijvers en dichters die de wereld ooit heeft gekend. De werken van Shakespeare worden elke dag over de hele wereld uitgevoerd.

Deze geestige en wereldwijze schrijver werd geboren in Stratford-upon-Avon in Engeland.

Shakespeare kan een geestige naam zijn voor een mannelijke kat die graag “praat” door te miauwen of andere geluiden te maken. Het kan natuurlijk ook werken voor jouw kater waarvan je denkt dat hij een poëtische ziel heeft.

Sherlock

Sherlock Holmes wordt door velen beschouwd als ’s werelds grootste fictieve detective. Terwijl hij vanuit zijn appartement op 221B Baker Street werkte, hebben Sherlock en zijn hulpje Dr. Watson talloze ingewikkelde mysteries opgelost.

Sherlock kan een uitstekende naam zijn voor een mannelijke Britse korthaar die graag patrouilleert in het huis alsof hij aanwijzingen opzoekt. Als je twee mannetjes neemt, kun je overwegen om de tweede Watson te noemen voor een detective duo.

Lees hier meer kattennamen voor een duo

Tintagel

Tintagel Castle ligt in het zuidwesten van Engeland in Cornwall voor de kust van de Atlantische Oceaan.

In de geschiedenis over Arthur is dit het oude kasteel waar koning Arthur werd verwekt toen zijn vader een magische spreuk over zich liet uitspreken om zo zijn gelaat te veranderen in die van de heer van het kasteel.

Uther, de vader van Arthur, kon zo Arthur verwekken bij Lady Igraine. Tintagel is een magisch mooie naam die goed zou werken voor elke mooie vrouwelijke Britse korthaar.

Tristan

Een van de ridders van de ronde tafel, Tristan werd hals over kop verliefd op Iseult, de vrouw van koning Mark. Tristan voelde echter ook diep respect voor King Mark, dus hield hij afstand.

Toen Tristan en Iseult per ongeluk een liefdesdrank dronken, werden ze door hun gevoelens overspoelt en het resulteerde in een tragische liefdesrelatie. Tristan werd uiteindelijk verbannen uit het rijk.

Deze naam kan werken voor elke mannelijke Britse korthaar die er nobel uitziet of de neiging heeft om lekker veel bij je te kruipen.

Wendy

In J.M. Barrie’s Peter Pan is Wendy Darling de oudste van de drie kinderen die Peter Pan meeneemt naar Neverland om de Lost Boys en Tinkerbell te ontmoeten.

Wendy is nog maar een meisje, maar ze is de moederfiguur voor Peter en deze verloren jongens en uiteindelijk neemt ze ze mee naar huis om bij haar te blijven.

Aangezien Wendy zowel moedig als moederlijk is, zou deze naam goed kunnen werken voor een aantal verschillende Britse Shorthairs.

Ik zou er zelf voor kiezen om je poes dan ook volledig Wendy Darling te noemen zodat iedereen weet wie je bedoelt, en natuurlijk is ook Peter Pan een leuke jongensnaam voor je kat.

 

Heel veel verschillende leuke namen dus voor jouw toekomstige Britse korthaar, we zijn benieuwd welke je uit zult kiezen! Heb jij nog een leuke kattennaam voor een Britse korthaar die hier niet tussenstaat, stuur hem dan gauw in!

Hieronder een leuk filmpje over de gechiedenis, kenmerken en gevoeligheden van de Britse korthaar:

Lees ook: de meest populaire katernamen

Schuiven naar boven