19 perfecte namen voor je britse korthaar kat

Kattennamen voor een Britse Korthaar | 19 perfecte opties

De Britse korthaar is de klassieke Engelse kat. Hij is ‘Puss in Boots’ en zij is de kat die rondrent in een Victoriaanse roman. Deze fijne katten verdienen evenzo mooie namen.

Een manier om een ​​geweldige naam voor je kat te vinden, is door naar literatuur, folklore en mythologie te kijken voor inspiratie.

Het vinden van een naam voor jouw Britse Korthaar die betekenis heeft, kan de link tussen jou en je huisdier nog beter maken.

Meest populaire Britse Korthaar namen

Kijk hieronder om te zien of een van deze namen misschien precies geschikt is voor jouw Britse korthaar.

Arthur

Koning Arthur is een ridder uit de legende. Hij is de mythische koning die de ridders van de ronde tafel leidde. Als een jongen haalde koning Arthur het zwaard van de steen en bewees dat hij de koning van het rijk zou zijn.

De tovenaar, Merlijn, leerde Arthur hoe hij een grote koning moest zijn, maar hij werd verraden door zijn beste vriend en beste ridder, Sir Lancelot.

Arthur stond bekend om zijn manier van omgaan met het Britse volk. De naam zou goed zijn voor elke mannelijke Britse korthaar met een kalm, nobel gedrag.

En Merlijn of Merlin is gelijk ook een hele leuke naam voor je Korthaar (hoewel die vaak juist wordt afgebeeld met lang haar en een lange baard)

Lees ook: wat haal ik in huis voor een nieuwe kitten?

Avalon

Dit is het eiland in Arthur Lore waar Morgan Le Fey en haar tovenaars wonen. Avalon is ook het eiland waar koning Arthur zou zijn gegaan nadat hij in zijn laatste gevecht dodelijk gewond was geraakt. Arthur zou terugkeren van Avalon op de dag dat Engeland hem het meest nodig heeft.

Avalon is verborgen in mystieke nevels, waardoor het onmogelijk is om te vinden tenzij de inwoners van het eiland de nevels laten delen. Avalon zou een mooie naam kunnen zijn voor een zilveren tabby poes of voor een kat die een beetje een mysterieus karakter heeft.

Bramble

In Cornwall worden “bramble” bladeren gebruikt in sommige soorten helende magie. Genezers zouden de bramen in heilig water weken en erover zingen en de bladeren vervolgens over het lichaam van een zieke of gewonde persoon borstelen.

Bramble zou kunnen werken als een naam voor de meeste Britse kortharen, met name iemand die graag knuffelt.

Cheshire

Deze naam komt van de Cheshire-kat van Alice in Wonderland. De Cheshire-kat is een van de beroemdste katten in de literatuur. Bekend als een kat die van grappen en mysteries houdt, kan de Cheshire kat zichzelf onzichtbaar maken.

Deze naam kan een goede naam zijn voor een mannelijke Britse korthaar die een beetje suf wordt of iemand die graag voor bepaalde tijd verdwijnt.

Lees meer: bekende kattennamen uit films en boeken

Diana

Prins Charles huwde Lady Diana Spencer, toen bekend als “Princess Di”, in een gigantische media-waanzin. Maar “Shi Di” was meer een privépersoon. Ze stond bekend om haar twee zonen en deed heel wat liefdadigheidswerk over de hele wereld.

Diana zou een leuke naam kunnen maken voor een zachtaardige vrouwelijke kat die graag bij haar familie in de buurt is, maar zich misschien niet zo op haar gemak voelt bij andere mensen. Het kan ook goed werken voor een kat die vooral dol is op kinderen.

George

De mythe van Saint George and the Dragon is zo klassiek in de Britse cultuur dat het kruis van Saint George op de Britse vlag staat. In de mythe helpt George een dorp te redden van een giftige draak.

Saint George slaagt erin om de draak te verwonden met behulp van een prinses en hij bracht het terug naar het dorp. George vertelde de dorpelingen dat hij de draak zou verslaan als ze zich bekeerden tot het christendom, wat ze deden. Dus George sneed het hoofd van de draak af.

George zou kunnen werken als een naam voor de meeste Britse kortharen, met name degenen die meer moedig of nieuwsgierig van aard zijn.

Godiva

Lady Godiva was een Britse gravin die lang, lang geleden leefde. Toen haar man belastingen oplegde aan de armen, bedacht Lady Godiva een unieke manier om te protesteren.

Ze liep naakt de straat op, alleen met haar lange haar voor haar edele delen. Bijna alle mensen keerden zich om uit respect toen ze door de straten rende, behalve “Peeping Tom” die zich omdraaide om te kijken. Volgens de legende verloor Tom na het gluren zijn gezichtsvermogen.

Godiva zou een goede naam zijn voor een kalme, koele vrouwelijke kat. Lady Godiva wordt vaak afgebeeld met gouden haar, dus deze naam kan ook goed zijn voor een kat met meer goudkleurige vacht.

Hermione

Hermione is de heldin in de boekenreeks van Harry Potter. Ze is een van de twee beste vrienden van Harry Potter. Hermione is een bijzonder bekwame tovenaar.

Ze is ook erg slim en eigenwijs. Deze naam zou goed werken voor elke slimme en / of eigenwijze Britse korthaar, vooral een die plotseling als het ware rond het huis lijkt te verschijnen. Deze naam is misschien leuk voor een lila Brits Korthaar, omdat lila een magische kleur lijkt.

Iseult

In Arthur Lore is Iseult de vrouw van King Mark. Ze drinkt per ongeluk een liefdesdrankje en valt in de armen van Tristan, een ridder van de Ronde Tafel. Wanneer koning Mark te weten komt over de affaire, verbant hij Tristan voor altijd uit Cornwall.

Iseult kan een goede naam zijn voor veel vrouwelijke Britse kortharen, met name een met een zeer liefdevolle instelling.

Knocker

Knockers, of kloppers/ klopgeesten, zijn geesten die op de plafonds, muren en vloeren van mijnen kloppen vlak voor er eentje instort. De geesten verschijnen in de Cornish-mythologie.

Sommige mijnwerkers daar denken dat de knockers slecht zijn en de instortingen veroorzaken, sommigen denken dat het grappenmakers zijn, maar de meesten geloven dat het goede geesten zijn die de mijnwerkers waarschuwen voor de aankomende ongelukken.

Sommige mensen uit Cornwall zouden borden met voedsel of melk achterlaten om de knockers blij te maken. Knocker kan een goede naam zijn voor een Britse korthaar die graag veel speelt met speelgoed of die graag klopt op dingen met zijn of haar pootje.

Merlin

Daar is ie, als een van de beroemdste tovenaars in de literatuur begeleidde Merlijn de jonge koning Arthur, die hem hielp zijn kroon te verdienen.

Merlijn wordt meestal afgebeeld als een grote man met zwart haar die soms meer op een beest lijkt dan een man. Merlin is een krachtige tovenaar die Engeland vele malen in de mythe van Arthur helpt te beschermen tegen kwaad.

Merlin kon een goede naam maken voor een donker gekleurde mannelijke Britse Korthaar.

Morgan

De zus van King Arthur, Morgan Le Fey, was een mooie, donkerharige tovenares. Ze speelde vaak met Arthur, maar ze genas ook in tijden van nood. Morgan woonde op het mysterieuze eiland Avalon dat ergens in de nevel voor de kust van Cornwall ligt. Toen Arthur stierf, nam Morgan zijn lichaam mee naar Avalon.

Morgan is misschien een interessante naam voor een vrouwelijke Britse korthaar die kalm en krachtig is of krachtig mysterieus. Dit kan ook een goede naam zijn voor een blauwgekleurde vrouwelijke Britse korthaar.

Piskie (of Pixie)

Piskies zijn schattige, kinderlijke wezens. Ze dansen, worstelen, spelen en maken geluid ‘s nachts. Piskies hebben grote oren die naar boven wijzen. Piskie kon een leuke naam maken voor elke Britse korthaar, met name een die graag ‘s nachts wakker is of speelser is dan gemiddeld.

Potter

Harry Potter is de ster van een van de meest populaire boekenreeksen in de moderne tijd. Harry, of Potter zoals hij soms wordt genoemd, is een bijzonder krachtige jonge tovenaar die een speciale bestemming heeft. Wat er ook gebeurt, Potter staat standvastig tegenover de engste gevaren en de donkerste kwaden.

Deze naam zou geweldig kunnen zijn voor elke standvastige Britse korthaar.

Shakespeare

De bard, William Shakespeare, is een van de beroemdste toneelschrijvers en dichters die de wereld ooit heeft gekend. De werken van Shakespeare worden elke dag over de hele wereld uitgevoerd. Deze geestige en wereldwijze schrijver werd geboren in Stratford-upon-Avon in Engeland.

Shakespeare kan een geestige naam zijn voor een mannelijke kat die graag “praat” door te miauwen of andere geluiden te maken. Het kan ook werken voor elke mannelijke kat waarvan je denkt dat hij een poëtische ziel heeft.

Sherlock

Sherlock Holmes wordt door velen beschouwd als ‘s werelds grootste fictieve detective. Terwijl hij op 221B Baker Street thuis werkte, hebben Sherlock en zijn hulpje Dr. Watson talloze ingewikkelde mysteries opgelost.

Sherlock kan een uitstekende naam maken voor een mannelijke Britse korthaar die graag patrouilleert in het huis alsof hij aanwijzingen opsnuift. Als je twee mannen krijgt, kun je overwegen om de tweede Watson te benoemen.

Lees hier meer kattennamen voor een duo

Tintagel

Tintagel Castle ligt in het zuidwesten van Engeland in Cornwall voor de kust van de Atlantische Oceaan. In de geschiedenis van Arthur, is dit oude kasteel waar koning Arthur werd verwekt toen zijn vader een magische spreuk op zich liet werpen om zijn vorm te veranderen in die van de heer van het kasteel.

Uther, de vader van Arthur, verwekte toen Arthur met de dame Igraine. Tintagel is een magisch mooie naam die goed zou werken voor elke mooie vrouwelijke Britse korthaar.

Tristan

Een van de ridders van de ronde tafel, Tristan werd hals over kop verliefd op Iseult, de vrouw van koning Mark. Tristan voelde echter ook diep respect voor King Mark, dus hield hij afstand.

Toen Tristan en Iseult per ongeluk een liefdesdrank dronken, werd hun door hun gevoelens overwonnen en het resulteerde in een tragische liefdesrelatie. Tristan werd verbannen uit het rijk.

Deze naam kan werken voor elke mannelijke Britse korthaar die er nobel uitziet of de neiging heeft om te veel van hem te houden.

Wendy

In J.M. Barrie’s Peter Pan is Wendy Darling de oudste van de drie kinderen die Peter Pan meeneemt naar Neverland om de Lost Boys en Tinkerbell te ontmoeten. Wendy is nog maar een meisje, maar ze is de moederfiguur voor Peter en de verloren jongens, uiteindelijk neemt ze ze mee naar huis om bij haar te blijven.

Aangezien Wendy zowel moedig als moederlijk is, zou deze naam goed kunnen werken voor een aantal verschillende Britse Shorthairs.

Lees ook: de meest populaire katernamen

Schuiven naar boven