Leukste kattennamen voor een duo

Duo kattennamen: de leukste namen van bekende duo’s

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Kattennamen verzinnen, het is nogal een klus. En als je 2 katten in huis krijgt, een klus die twee keer zo lang duurt! Vandaar dat wij alvast een top 20 kattennamen hebben gemaakt van bekende duo’s.

Je kent ze vast wel uit boeken, televisieprogramma’s en films. De top 20 hebben we voor jou ook nog eens verdeeld in duo’s bestaande uit twee katten, twee poezen en een kat en poes.

Dus als je broer en zus krijgt, of juist kattennamen zoekt voor twee broertjes of twee zusjes (of gewoon twee katers of poezen); lees snel verder! Wij hebben de leukste kattennamen verzameld van bekende duo’s.

Kattennaam-bij-broertjes-en-zusjes

Achter elk duo hebben we eigenschappen opgenomen zodat je meteen ziet of dit past bij jouw kat of poes.

Duo kattennamen voor katers

Kattennamen-voor-2-katers

De duo kattennamen voor broertjes of in elk geval twee katten spreken voor zich. Het valt ons op dat het vaak twee grappige en ondeugende karakters zijn. Past dat ook bij jouw katten?

 • Asterix en Obelix: de twee hoofdrolspelers uit de Franse gelijknamige stripreeks. Asterix is de slimste en Obelix de sterkste. Dus als je twee katten hebt waarbij de een sterk en de ander slim is, dan zijn dit goede namen!
 • Bert en Ernie: twee samenwonende vrienden in Sesamstraat. Ze hebben vaak meningsverschillen en Ernie mag Bert vaak plagen. Een echte plaaggeest!
 • Ernst en Bobbie: twee vrienden bekend van de televisieserie, ze maken allerlei avonturen mee. Ernst is de wijze persoon en Bobbie de grappenmaker.
 • Fokke en Sukke: een cartoon met in de hoofdrol Fokke (de eend) en Sukke (de kanarie). Je denkt dus niet direct aan katten bij deze namen, maar het is wel een erg leuk duo. Met droge humor hebben ze alles in de gaten.
 • Knabbel en Babbel: bekend uit de Disney strips, Babbel is de eekhoorn die altijd maar praat en Knabbel is de slimste van de twee. Houden jouw katten ook van verzamelen van eten en speelgoed? Dan passen deze namen goed bij ze.
 • Peppie en Kokkie: Nederlands bekendste komische duo in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Ze maken gebruik van slapstickhumor en je ligt dan ook vaak in een deuk om deze heren.
 • Timon en Pumbaa: stokstaart Timon en zwijn Pumbaa vormen een apart duo. Timon is arrogant en lui, Pumbaa naïef en betrouwbaar.
 • Tom en Jerry: kat Tom is altijd bezig met het vangen van muis Jerry en schuwt geen geweld! Heb jij twee vechtersbazen dan passen deze namen goed bij hen.
 • Tweety en Sylvester: ook bij dit duo is er een jager (kat Sylvester) en prooi (kanarie Tweety). Maar ondanks deze verhouding willen ze ook elke keer allerlei mysteries oplossen. Ze kunnen niet met, maar ook niet zonder elkaar.

Duo kattennamen voor poezen

Kattennamen-voor-2-poezen

De damesduo’s zijn minder bekend. Zou het komen omdat vrouwen onderling minder goed overweg kunnen met elkaar? De duo’s die wij hebben gevonden zijn in elk geval grappig en stoer!

 • Plien en Bianca: een bekend cabaretduo, als jij twee poezen hebt waar je regelmatig om moet lachen zijn deze duo kattennamen hen op het lijf geschreven.
 • Thelma en Louise: de hoofdrolspeelsters uit de gelijknamige Amerikaanse film. Twee vriendinnen die tijdens een roadtrip laten zien hoe stoer ze zijn.

Duo kattennamen voor zowel kat als poes

De kattennamen die wij hebben gevonden zijn niet alleen voor broer en zus. We zien ook vaak geliefden, hopelijk zijn jouw twee katten / poezen ook lief voor elkaar. Of vliegen ze elkaar constant in de haren?

 • Donald en Katrien: vriend en vriendin, ten minste als het Katrien uitkomt. Ze heeft Donald in elk geval om haar vinger gewonden. Is jouw poes de baas over je kat? Dan passen deze namen goed bij ze.
 • Fred en Wilma: het getrouwde stel bekend van de Flintstones! Ze maken de dagelijkse beslommeringen mee die bij een huwelijk horen en kibbelen de hele dag door.
 • Ieniemienie en Tommie: Ieniemienie is niet op haar mond gevallen (bijdehandje) en is het vriendinnetje van Tommie. Tommie is altijd wel vrolijk, maar snel geïrriteerd en heeft weinig geduld.
 • Jip en Janneke: de twee buurkinderen (Jip is de jongen en Janneke het meisje) maken van alles. Twee lieve kinderen die ondeugend zijn, maar wel goed luisteren. Heb jij ook van die voorbeeldige katten of poezen?
 • Mickey en Minnie: Mickey is een verstandige en serieuze muis. Minnie is zijn vriendinnetje die nogal eens pech heeft en onhandig is.
 • Romeo en Julia: twee geliefden uit een toneelstuk met een tragische afloop. Maar als jouw kat en poes zo dol op elkaar zijn is er geen beter duonaam dan deze!
 • Simba en Nala: Simba en Nala zijn in The Lion King elkaars beste vrienden en trouwen uiteindelijk met elkaar. Nog een liefdeskoppel dus, maar zonder tragiek.
 • Suske en Wiske: Suske is een slimme, moedige en loyale jongen, Wiske is nieuwsgierig, jaloers en ijdel maar heeft haar hart op de goede plek zitten. Voldoen jouw kat en poes aan deze karaktereigenschappen? Dan zijn ze een echt Suske en Wiske duo.
 • Woezel en Pip: hondennamen voor katten? Het zijn wel erg schattige hondjes hoor! Woezel is een echte jongen, stoer en speels. Pip – zijn beste vriendinnetje – is lief en schattig. Een onafscheidelijk duo!
Kattennamen voor 2 kittens

Dit zijn wat ons betreft de bekendste duo namen, maar de top 20 kan natuurlijk uitgebreid worden. Geef hier door welke namen volgens jou nog ontbreken. Als je één kat hebt en je wilt die een bekende naam geven, vind je hier inspiratie!

x
video van 7 leukste kattenrassen met blauwe ogen & hun karakter
Schuiven naar boven