Is jouw kat ‘s nachts het actiefst? Dit is de reden

Is jouw kat ‘s nachts het actiefst? Dit is de reden

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Hoeveel we ook van onze katten houden, hun nachtelijke taferelen kunnen wel eens flink irritant zijn. Misschien ken je het wel: niet kunnen slapen omdat je kat op volle snelheid rondjes rent door je huis, dingen omvergooit, op je voeten springt of om 2 uur ’s nachts begint te janken. Zul je ooit weer kunnen slapen? Ja hoor, maar je moet misschien wat werk stoppen in het aanpassen van de interne klok van je kat.

Waarom is je kat ‘s nachts zo actief?

De wilde voorouders van jouw huiskat waren nachtdieren (hele dag slapen, hele nacht wakker). ’s Nachts is de beste tijd voor een wilde kat om te stalken, jagen en sluipen.

De extra-sterke zintuigen van een kat (inclusief in het donker kunnen zien) helpt haar om haar nietsvermoedende prooi te besluipen. Dus wat heeft dat te maken met jouw kat die nooit hoeft te jagen omdat ze altijd een vol bakje eten heeft staan? Nou, huiskatten blijven van binnen wilde dieren. Ook al heeft je kat nog nooit zichzelf hoeven redden, heeft ze toch diepgewortelde nachtelijke instincten. Dat betekent dat haar dag pas begint als die van jou langzaam op zijn einde loopt.

Jong en oud

Soms worden katten wat minder actief in de nacht als ze ouder worden. Maar dat geldt bepaald niet voor alle oude katten. Sommige blijven ermee doorgaan totdat hun lijfje het begeeft.


Schuiven naar boven