Drie oranje kittens in een mandje. Bekende kattennamen uit films en boeken.

38 leukste bekende kattennamen uit boeken, series en films

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Wordt dit jouw eerste keer? Of heb je het alleens eerder gedaan? 

We hebben het over het uitkiezen van een orginele, leuke of ronduit fantastische kattennaam natuurlijk!

Het is niet niks, een leuke kattennaam verzinnen. Je kan gaan voor een klassieke, makkelijke of wat voor de hand liggende optie, maar het is veel leuker om een speciale naam uit te zoeken.

Er zijn ontzettend veel beroemde katten die we kennen uit boeken, (teken)films en series met bijzondere namen.

Hoeveel bekende katten kan jij zonder spieken opnoemen? (Een leuk spelletje om samen met het gezin te spelen voordat jullie de lijst doornemen).

Het is leuk om beroemde kattennamen te gebruiken, want veel mensen herkennen de naam dan en associëren het meteen met die mooie, lieve, stoeiere of grappige kat uit een bekende film of boek!

Het is enig om bijvoorbeeld een bekende Disneynaam te kiezen voor jouw lieve kat, maar nóg leuker is dat onderstaande namen ook daadwerkelijk kattenpersonages zijn! Naar welke bekende kat vernoem jij jouw nieuwe harige gezinslid?

Het begint natuurlijk met het kiezen van de kat, maar de juiste naam vinden voor jouw nieuwe huisdier is net zo belangrijk! Namen verzinnen is niet de makkelijkste- maar wel een hele leuke activiteit. Soms ben je een tijdje aan het broeden, maar zodra je de juiste naam vindt voel je dat direct. Wij hebben de leukste namen van beroemde katten op een rijtje gezet; laat je inspireren door bekende kattennamen uit boeken, films en series.

Namen uit films en boeken

We hebben diep gegraven en een lijst met beroemde katten samengesteld die behalve gemakkelijk herkenbaar vooral heel erg leuk zijn.

Thomas O’Malley & Duchess

Wie kent deze oranje kat uit de tekenfilm The Aristocats nou niet? Thomas O’Malley is een wilde kat, die bevriend raakt met Duchess en haar kittens (Toulouse, Marie en Berlioz). Hij wordt verliefd op Duchess en wordt een vaderfiguur voor haar kittens.

Wat zijn de namen van de Aristocats?

Maar in de film The Aristocats zijn een nog hoop andere schattige katten en vele dierenvriendjes te zien. 

 • Duchess (hertogin) – Als vrouwelijke hoofdrolspeler in de film is Duchess de kat van Madame Adelaide en moeder van drie kittens. Ze wordt verliefd op Thomas O’Malley en moet voor haar leven thuis of voor een leven met Thomas kiezen.
 • Toulouse – Toulouse is het oudste kitten. Hij streeft ernaar een stoere straatkat te worden, daarom is hij dol op Thomas en ziet hij hem als een vaderfiguur. Hij gedraagt ​​zich soms erg stoer en werkt vaak op de zenuwen van zijn zussen.
 • Marie – Ze is het middelste en het enige meisje. Niet alleen is ze soms erg bazig, maar ze gelooft ook dat ze de beste van de drie kittens is. Zij ziet, net als Toulouse, Thomas als een vaderfiguur.
 • Berlioz – Het jongste kitten, hij is superschattig en wat timide.
 • Thomas O’Malley – De vriendelijke straatkat die Duchess en haar kittens in het bos vindt en bevriend raakt met hen, hij wordt een vaderfiguur voor de kittens en verliefd op Duchess.
 • Scat Cat – Thomas’ beste vriend en leider van een groep muzikale straatkatten. Hij speelt trompet.
 • Shun Gon de Siamese kat – Een lid van Scat Cat’s bende. Hij speelt piano en drum.
 • Hit Cat the English Cat – Een lid van de bende van Scat Cat die akoestische gitaar speelt.
 • Peppo the Italian Cat – Speelt de accordeon in de band van Scat Cat.
 • Billy Boss the Russian Cat – Speelt cello basgitaar in de band van Scat Cat.
 • Napoleon – Een Bloodhound boerderijhond die Edgar aanvalt wanneer hij de boerderij binnendringt en daarbij het leven redt van Duchess en haar kittens. Napoleon houdt vol dat hij de leider is, maar Bassethond Lafayette blijkt slimmer.
 • Lafayette – Een Bassethond en de vriend van Napoleon.
 • Roquefort – Een muis die bevriend is met de katten. 
 • Frou Frou – Roquefort’s paardenvriend, die een rol speelt bij het overmeesteren van de gemene Edgar.
 • Abigail en Amelia Gabble – Een ganzentweeling die de katten onderweg tegenkomen en hen helpen hun weg naar huis te vinden.

Er zijn natuurlijk nog heel veel meer leuke, bekende katten uit literatuur of films en series. Lees gauw verder voor andere namen van beroemde poezenbeesten!

Garfield

Bekende namen van katten worden niet veel herkenbaarder dan dit!

Als het gaat om beroemde kattennamen, staat deze aan de top. Iedereen herinnert zich de lieve oranje kat uit de strip, of van de animatie bioscoopfilm. De gestreepte kat wordt geboren in een Italiaans restaurant en ontwikkelt al snel een liefde voor lasagne. Hij vind het ook leuk om eigenaar Jon en zijn hond Odie tegen te werken.  

Heathcliff

Nog een grote oranje kat, Healthcliff is een grapjes makende straatkat, die ondanks zijn stoere buitenkant eigenlijk een klein hartje heeft. Net als Garfield verscheen hij voor het eerst in een stripverhaal en daarna in een tv-serie en een bioscoopfilm.

Felix the Cat (de OG van beroemde kattennamen)

Deze coole kat is al bijna 100 jaar beroemd. Felix the Cat is gemaakt in het doofstomme-filmtijdperk en heeft toen snel het publiek veroverd. Hij is niet alleen een van de beroemdste katten ter wereld, hij staat ook op de lijst met populairste cartoons. In feite rangschikte TV Guide hem als een van de 50 grootste stripfiguren aller tijden in 2002.

Tom (van Tom & Jerry)

Tom & Jerry is een cartoon die zich richt op de rivaliteit tussen Tom, een kat en Jerry, een muis. Tom, niet al te slim, besteedt zijn al zijn tijd aan het proberen Jerry te vangen, dit leidt tot een wilde slapstick-komedie waarin Jerry meestal wint.

Hello Kitty

Een lief, vrolijk personage, Hello Kitty is een wereldwijd fenomeen. Al meer dan 40 jaar is er van alles te koop van Hello Kitty. Deze schattige poes is populair bij kinderen, tieners en volwassenen. Door de merchandising heeft ‘Sanrio’ Hello Kitty veranderd in een merk van 5 miljard dollar.

Sylvester (Looney Toons)

Je herkent deze kat uit de tekenfilms van Looney Toons, waar hij de beroemde Tweety achtervolgde, evenals Speedy Gonzales en Hippety Hopper. Deze kat is alom bekend door zijn geslis. Als je een beroemde kattennaam zoekt, is dit een geweldige optie!

Scratchy (The Simpsons)

De Itchy & Scratchy Show is eigenlijk een show in een show. Laten we het uitleggen: op het tv-programma The Simpsons kijken de kinderen naar een show genaamd ‘The Krusty the Clown Show’, daarin komt de kat Scratchy voor en de kwaadaardige muis Itchy. Als je een goed gevoel voor humor hebt, is Scratchy een leuke kattennaam!

 

Nermal (Garfield)

Om terug te komen op Garfield, ken je zijn aartsvijand Nermal nog? Garfield kon deze verwende grijze kat niet uitstaan ​​en probeerde haar regelmatig naar Abu Dhabi te brengen. Niet iedereen was het met Garfield eens, en ze werd vaak juist ’s werelds schattigste kitten genoemd.

Cat in the hat (Dr. Seuss)

Hoewel het een beetje lang is, zou Cat in the Hat een leuke naam voor je kat kunnen zijn. Dit karakter van Dr. Seuss brengt veel plezier in het huis van Sally en haar broer – inclusief Thing One en Thing Two!

 

Figaro (Pinokkio)

Deze schattige, lieve kat is beroemd van de Disney-film Pinocchio. Hij is de poes van Geppetto en Pinocchio, en zijn naam is cool en exotisch. Misschien is het iets voor jouw kat, mocht je nadenken over beroemde kattennamen.

Mr Jinx (Huckleberry hound/ Meet the Parents)

Mr.Jinks is de naam van niet één maar twee beroemde katten! Ten eerste de kat van Pixie en Dixie in de televisieserie The Huckleberry Hound Show van 1958 tot 1961.

Ten tweede in de film Meet the Parents. Wie kan deze eigenzinnige, verwende kat vergeten?

Puss in Boots (Sprookje/ Shrek)

Het personage Puss in Boots sloot zich aan bij het Shrek-vervolg en kreeg meteen enorm veel fans. Puss, ingesproken door Antonio Banderas, is op de vlucht voor de wet, op zoek naar het herstel van zijn verloren eer. Het is moeilijk om op te vallen tussen karakters zoals Shrek, Donkey en prinses Fiona, maar hij doet het goed!

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Salem (Sabrina the teenage witch)

Geestig en sluw, Salem is de grappige kat van Sabrina de tienerheks. Wat een gave naam voor een zwarte kat!

 

Lucifer (Assepoester)

Deze duivelse kat was de tegenspeler van de arme Assepoester in de beroemde Disney-film uit 1950. Een stiekeme kat, deze Lucifer met zijn brede grijns en gitzwarte vacht. Een leuke naam voor een stoute kat!

Stimpy (Ren & Stimpy)

Kinderen uit de jaren 90 herinneren zich vast Ren & Stimpy wel, de grappige cartoon van Nickelodeon en vervolgens van MTV. Stimpy is een wat domme geest, die zijn tong vaak uitsteekt. Als je graag lacht, is dit een van de coolste en beroemde kattennamen die je maar kunt kiezen.

Oliver (Oliver & Company)

In de vrolijke, muzikale animatiefilm Oliver & Company uit 1988 is deze kat dakloos en sluit zich aan bij een groep honden, om te overleven op straat.

Mr Bigglesworth (Austin Powers)

Oh, Austin Powers, we love you. Wie lacht nu niet bij de gedachte aan Dr. Evil met zijn vachtloze kat Mr. Bigglesworth? Dit is een van de meest hilarische die je kan kiezen, en tevens een van de leukste beroemde kattennamen.

Cheshire Cat

De Cheshire Cat bevindt zich tussen alle kleurrijke personages in Alice en Wonderland. Hij is opmerkelijk vanwege zijn kenmerkende, ondeugende grijns en vermakelijke dialoog.

Si & Am (Lady en de vagebond)

Met alle honden in de film Lady en de vagebond, waren het eigenlijk de katten die de show stalen! Ken je ze nog? Si and Am, de sinistere Siamese katten, die graag problemen veroorzaken. Leuk misschien als je een duo van kattennamen nodig hebt 🙂

Milo (Milo en Otis)

De Avonturen van Milo en Otis is een zoet verhaal, over een oranje gestreepte kat genaamd Milo en een mopshond genaamd Otis. De laatste verdwaalt en probeert terug te komen naar huis. De film werd een succes eind jaren ’80.

Azrael (de Smurfen)

De oranje Cyperse kat van Gargamel uit de Smurfen strip. Azrael is over het algemeen geamuseerd, wanneer de slechte plannen van Gargamel falen.

Sassy (Homeward Bound)

In Homeward Bound: The Incredible Journey voegt een kat met de naam Sassy zich bij twee honden. Ze zijn in de veronderstelling dat ze in de steek zijn gelaten door hun eigenaars en gaan ze op zoek naar hen.

Sassy is een sarcastische en geestige Himalaya kat die een hechte vriendschap ontwikkelt met de twee honden in de film: Shadow, een wijze, oude golden retriever, en Chance, een jonge, onvolwassen Amerikaanse bulldog.

Meer kattennamen uit films en boeken

 1. Dikkie Dik
 2. Minoes
 3. Tom Poes
 4. Snowball (Simpsons)
 5. Mr. Tinkles (Cats & Dogs)
 6. Rufus (The Rescuers)
 7. Mittens (Bolt)
 8. Dinah (Alice in Wonderland)
 9. Siepie (Jip en Janneke)
 10. Titus (Bob de Bouwer)
 11. Huisdiergeheimen: Ozon, Chloe
 12. Crookshanks, Hermione’s kat
 13. Meowth van Pokemon (als dat ook telt)
 14. Snagglepuss
 15. Top Cat en zijn katten gang Brain, Fancy ,Choo choo, Benny the Ball, Spook

Er zijn natuurlijk nog veel meer bekende kattennamen. Zijn we er een vergeten? Laat je het ons weten? Voeg hem vooral toe aan ons archief. Dat doe je hier. Hoe meer namen, hoe beter!

Schuiven naar boven