Bekendste katten van films en boeken

38 leukste bekende kattennamen uit films, TV & boeken [+video]

Het is niet niks, een leuke kattennaam verzinnen. Natuurlijk kan je gaan voor een makkelijke en voor de hand liggende naam, maar het is veel leuker om een speciale naam uit te zoeken. In deze blogpost hebben we een lijstje gemaakt met namen van bekende katten uit films en boeken.

Als het gaat om het uitkiezen van kattennamen, is soms het beste wat je kunt doen. Beroemde kattennamen zijn leuke opties omdat zoveel mensen de naam meteen herkennen en genieten van de nostalgie!

Het is leuk om bijvoorbeeld een bekende Disneynaam te geven aan jouw lieve viervoeter, maar nóg leuker is dat onderstaande namen ook daadwerkelijk van kattenpersonages zijn!

Namen uit films en boeken

We hebben diep gegraven en een lijst met beroemde katten samengesteld die gemakkelijk herkenbaar en heel leuk zijn.

Thomas O’Malley & Duchess

Thomas O’Malley is een wilde kat uit de film The Aristocats die bevriend raakt met Hertogin en haar kittens (Toulouse, Marie, Berlioz). Hij wordt hun vaderfiguur en wordt uiteindelijk verliefd op Hertogin.

Wat zijn alle namen van de aristokatten?

De Aristocats heeft een bundel schattige katten en vele dierenvrienden die hen onderweg hebben geholpen. Gebruik deze Aristocats-namen om een ​​geweldige naam voor je kat te vinden!

 • Duchess- Als vrouwelijke hoofdrolspeler in de film is hertogin de kat van Madame Adelaide en moeder van drie kittens. Ze wordt verliefd op Thomas O’Malley en moet haar leven thuis of een leven met Thomas kiezen.
 • Toulouse – Toulouse is het oudste kitten. Hij streeft ernaar een stoere steegkat te ontmoeten, daarom is hij dol op Thomas en ziet hij hem als een vaderfiguur. Hij gedraagt ​​zich soms erg stoer en werkt vaak op de zenuwen van zijn zussen.
 • Marie – Ze is het middelste en enige vrouwelijke kitten. Niet alleen is ze soms erg bazig, maar ze gelooft ook dat ze, door vrouwelijk te zijn, de beste van de drie kittens is. Zij, net als Toulouse, groeit als een vader van Thomas.
 • Berlioz – Als het jongste kitten is hij wat timide en verlegen.
 • Thomas O’Malley – De vriendelijke steegkat die hertogin en haar kittens in het bos vindt gestrand en bevriend raakt met hen, een vaderfiguur voor de kittens wordt en verliefd wordt op hertogin.
 • Scat Cat – Thomas ‘beste vriend en leider van een groep muziekminnende steegkatten. Hij speelt trompet.
 • Shun Gon de Siamese kat – Een lid van Scat Cat’s bende. Hij speelt piano en drums.
 • Hit Cat the English Cat – Een lid van de bende van Scat Cat die akoestische gitaar legt.
 • Peppo the Italian Cat – Speelt de accordeon in de band van Scat Cat.
 • Billy Boss the Russian Cat – Speelt cello basgitaar in de band van Scat Cat.
 • Napoleon – Een Bloodhound boerderijhond die Edgar aanvalt wanneer hij de boerderij binnendringt en daarbij het leven redt van Hertogin en haar kittens. Napoleon houdt vol dat dat de leider is, maar wanneer cohort Lafayette een suggestie doet, bekritiseert hij het idee en gaat het vervolgens over als het zijne.
 • Lafayette – Een bassethond en de vriend van Napoleon. Hoewel Napoleon erop staat dat hij de leider van de boerderijhonden is, blijkt Layayette soms slimmer te zijn.
 • Roquefort – Een muis die bevriend is met de katten. Hij probeert de katten te vinden nadat ze zijn weggenomen, maar is niet succesvol.
 • Frou Frou – Roquefort’s paardengezel die een rol speelt bij het onderwerpen van Edgar.
 • Abigail en Amelia Gabble – Tweelingganzen die de katten tegenkomen en hen helpen hun weg naar huis te vinden.

Garfield

(bekende namen van katten worden niet veel herkenbaarder dan dit!)

Als het gaat om beroemde kattennamen, staat deze aan de top. Iedereen herinnert zich de lieve oranje kat uit de strip, animatiefilm en film op groot scherm. De tabby gestreepte kat werd geboren in een Italiaans restaurant en ontwikkelde al snel een liefde voor lasagne. Hij vindt het ook leuk om eigenaar Jon en zijn hond Odie tegen te werken.  

Heathcliff

Nog een grote oranje kat, Healthcliff is een grapjes makende, straat-slimme katachtige die ondanks zijn stoere buitenkant eigenlijk een goede kerel is. Net als Garfield verscheen hij voor het eerst in een stripverhaal en ging toen verder met een tv-programma en een film.

Felix the Cat (de OG van beroemde kattennamen)

Deze coole kat is al bijna 100 jaar beroemd. Felix the Cat is gemaakt in het stille-filmtijdperk en heeft snel het publiek gefascineerd. Hij is niet alleen een van de beroemdste katten ter wereld, hij staat ook op de lijst met populairste cartoons. In feite rangschikte TV Guide hem als een van de 50 grootste stripfiguren aller tijden in 2002.

Tom (van Tom & Jerry)

Tom & Jerry is een cartoon die zich richt op de rivaliteit tussen Tom, een kat en Jerry, een muis. Tom besteedt zijn tijd aan het proberen Jerry te vangen, wat leidt tot een wilde slapstick-komedie waar Jerry meestal wint.

Hello Kitty

Een lief, vrolijk personage, Hello Kitty is een wereldwijd fenomeen. Al meer dan 40 jaar staat deze beroemde kat op merchandise. Als een merk voor alleen jonge meisjes is Hello Kitty nu ook populair bij tieners en jonge volwassenen. Verbazingwekkend genoeg heeft Sanrio Hello Kitty veranderd in een merk van $ 5 miljard.

Sylvester (Looney Toons)

Je herkent deze kat uit de tekenfilms van Looney Toons, waar hij beroemde Tweety Bird achtervolgde, evenals Speedy Gonzales en Hippety Hopper. Hij wordt herinnerd voor zijn lichte lisp en vangstfasen zoals “Sufferin ‘succotash!” Als je beroemde kattennamen zoekt, is dit een geweldige optie!

Scratchy (The Simpsons)

De Itchy & Scratchy Show is een show in een show binnen een show. Laten we het uitleggen: op het tv-programma The Simpsons kijken de kinderen naar een show genaamd The Krusty the Clown Show, met een segment met Scratchy, de kwaadaardige muis Itchy en de ongelukkige kat Scratchy. Als je een goed gevoel voor humor hebt, is Scratchy een leuke kattennaam!

Nermal (Garfield)

Teruggaand naar Garfield, kun je zijn aartsvijand Nermal niet vergeten. Garfield kon de verwende, bruisende grijze kat niet uitstaan ​​en probeerde haar regelmatig naar Abu Dhabi te brengen. Vele anderen waren het daar niet mee eens, en ze kreeg de naam van het ‘s werelds schattigste kitten’.

Cat in the hat (Dr. Seuss)

Hoewel het een beetje lang is, zou Cat in the Hat een leuke naam voor je kat kunnen zijn. Dit karakter van Dr. Seuss brengt veel plezier in het huis van Sally en haar broer – inclusief Thing One en Thing Two!

Figaro (Pinokkio)

Deze schattige, lieve kat is beroemd van de Disney-film Pinocchio. Hij is de poes van Geppetto en Pinocchio, en zijn naam is cool en exotisch als je over beroemde kattennamen nadenkt.

Mr Jinx (Huckleberry hound/ Meet the Parents)

Dit is de naam van niet één maar twee beroemde katten! Ten eerste de kat van Pixie en Dixie en Mr. Jinks in de televisieserie The Huckleberry Hound Show van 1958 tot 1961.

Later in de film Meet the Parents. Wie kan de eigenzinnige, zindelijk gemaakte kat vergeten?

Puss in Boots (Sprookje/ Shrek)

Het personage Puss in Boots sloot zich aan bij het Shrek-vervolg en won meteen legio fans. Puss is ingesproken door Antonio Banderas en op de vlucht voor de wet, op zoek naar het herstel van zijn verloren eer. Het is moeilijk om op te vallen tussen karakters zoals Shrek, Donkey en prinses Fiona, maar hij doet het goed!

Salem (Sabrina the teenage witch)

Geestig en sluw, Salem is de grappige kat bij Sabrina de tienerheks. Wat een gave naam voor een zwarte kat!

Lucifer (Assepoester)

Deze duivelse kat antagoniseerde arme Assepoester in de beroemde 1950 Disney-film. Een stiekeme dader, Lucifer ziet er gewoon slecht uit met zijn brede grijns en gitzwarte vacht. Een leuke naam voor een stoute kat!

Stimpy (Ren & Stimpy)

Kinderen uit de jaren 90 herinneren zich Ren & Stimpy, de goofy cartoon van Nickelodeon en vervolgens MTV. Stimpy is een beetje domme geest, en zijn tong steekt vaak uit. Als je graag lacht, is dit een van de coolste beroemde kattennamen die je kunt kiezen.

Oliver (Oliver & Company)

In de animatiefilm Oliver & Company uit 1988 is de kat dakloos en sluit zich aan bij een groep honden om te overleven op straat, met onderweg veel binding en gezang.

Mr Bigglesworth (Austin Powers)

Oh, Austin Powers, hoeveel we van je houden. Wie lacht niet om de gedachte aan Dr. Evil met zijn vachtloze kat Mr. Bigglesworth? Dit zorgt voor een hilarische, unieke scene, zeker een van de leukste beroemde kattennamen.

Cheshire Cat

De Cheshire Cat begeeft zich tussen al de kleurrijke personages in Alice en Wonderland. Hij is opmerkelijk vanwege zijn kenmerkende ondeugende grijns en vermakelijke dialoog.

Si & Am (Lady en de vagebond)

Van alle honden in de film Lady en de vagebond waren het eigenlijk de katten die de show stalen! Si and Am, de sinistere Siamese katten, zijn stiekeme kleine katachtigen die graag problemen veroorzaken. Leuk misschien als je een duo kattennamen nodig hebt 🙂

Milo (Milo en Otis)

De Avonturen van Milo en Otis is een zoet verhaal van een oranje gestreepte kat genaamd Milo en een mopshond genaamd Otis die verdwaalt en probeert weg te komen naar huis. De film werd een verrassingssucces eind jaren ’80.

Azrael (de Smurfen)

De huisdier oranje Cyperse kat van Gargamel uit de branding cartoon. Azrael neemt wat misbruik van Gargamel en is over het algemeen geamuseerd wanneer de slechte plannen van Garamel falen.

Sassy (Homeward Bound)

In Homeward Bound: The Incredible Journey voegt een kat met de naam Sassy zich bij twee honden in de veronderstelling dat ze in de steek worden gelaten door hun eigenaars en gaan ze op zoek naar hen.

Sassy is een sarcastische en geestige Himalaya kat die een broers en zussen-achtige relatie heeft met de twee honden: Shadow, een wijze, oude golden retriever, en Chance, een jonge, onvolwassen Amerikaanse bulldog

Bekende-katennamen-uit-films-en-boeken

Meer kattennamen uit films en boeken

 1. Dikkie Dik
 2. Minoes
 3. Tom Poes
 4. Snowball (Simpsons)
 5. Mr. Tinkles (Cats & Dogs)
 6. Rufus (The Rescuers)
 7. Mittens (Bolt)
 8. Dinah (Alice in Wonderland)
 9. Siepie (Jip en Janneke)
 10. Titus (Bob de Bouwer)
 11. Huisdiergeheimen: Ozon, Chloe
 12. Crookshanks, Hermione’s kat
 13. Meowth van Pokemon (als dat ook telt)
 14. Snagglepuss
 15. Top Cat en zijn katten gang Brain, Fancy ,Choo choo, Benny the Ball, Spook

Er zijn natuurlijk nog veel meer bekende kattennamen. Zijn we er een vergeten? Laat je het dan weten? Voeg hem dan vooral toe aan ons archief. Dat doe je hier. Hoe meer namen, hoe beter!

Schuiven naar boven