Waarom katten hun achterste in ons gezicht duwen

Waarom katten hun achterste in ons gezicht duwen [4 redenen!]

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Katten communiceren vooral met elkaar via lichaamstaal. Ze zijn een stuk luidruchtiger als er mensen bij zijn, maar gebruiken nog steeds veel van dezelfde signalen om aan ons aan te geven hoe ze zich voelen. Het achterste van je kat in je gezicht komt misschien niet meteen over als een teken van liefde, maar maak je geen zorgen. Dit gebaar is de kattenmanier om een knuffel of high five te geven! “Ik houd van jou!

Achterwerk = aandacht willen

Een welgemikte poezenbips komt meestal op een moment dat onze katten onze aandacht willen. Ze willen dan niet slapen, maar contact met jou. Of ze willen ons laten weten dat het etenstijd is! Ze gaan dan spinnen, kopjes geven, hun hele lichaam tegen ons aanwrijven. Als kers op de taart laten ze hun achterwerk zien.

Tevreden

Spinnen is in deze context een welbekend teken van tevredenheid. Kopjes geven en wrijven is bedoeld om hun geurmerk achter te laten. Als katten zich tegen anderen aanwrijven, laten ze hun eigen chemische handtekening achter.

Kat laat zijn achterste zien

Geurklieren

Er zitten geurklieren in de hoeken van de mond, aan de zijkant van het hoofd, onder de kin en oren, langs de hele staart en in de ruimte tussen de tenen. Dit kan verklaren waarom katten ons vaak kneden met hun pootjes terwijl ze hun lichaampjes tegelijkertijd tegen ons aan wrijven. Dit is dus iets heel anders dan wanneer zij hun geur in jouw bed achterlaten door daar te plassen.

Vertrouwde familiegeur

Katten in een kolonie of katten die in hetzelfde huis wonen, geven elkaar kopjes om te laten zien dat ze familie zijn. Het kan zelfs dat dit bedoeld is om een vertrouwde familiegeur binnen de groep te creëren. Dit soort interacties wordt ingeleid door elkaar met een hoge staart te benaderen.

#Schildertip:Vloggen deel 4. #werkz... x
#Schildertip:Vloggen deel 4. #werkzaamheden #blauw #kozijn #schilderpret

Ze beginnen meestal hoofd aan hoofd en wrijven langs elkaar heen totdat ze met hun achterwerken naar elkaar toe staan en hun gezichten in tegengestelde richtingen staan. Alleen als katten dit met ons proberen uit te voeren, blijven we stilstaan en hebben wij zo een gezicht vol kattenbillen!

Het maakt trouwens niet uit of je kat jong of oud is; dit is niet leeftijdsgebonden.

Kattenbillen houden van mensen

Of onze katten nu onze aandacht proberen te krijgen, met ons proberen te communiceren of aan willen geven dat er een band is tussen ons, dit gedrag betekent zeker dat katten van ons houden en ons vertrouwen. Eigenlijk is een bips in het gezicht een oprechte vorm van kattenliefde en moeten we het als een compliment opvatten!


video van 7 leukste kattenrassen met blauwe ogen & hun karakter
Schuiven naar boven