Kattenrassen met blauwe ogen | Dit zijn ze & hun karakter

Er is iets speciaals aan een kat met blauwe ogen. Oogverblindende babyblues zijn een vrij ongewone functie in de kattenwereld en het is gemakkelijk te zien waarom zoveel mensen zich tot hen aangetrokken voelen.

Blauwe ogen bij katten worden meestal veroorzaakt door een gebrek aan pigment en alle kittens worden geboren met blauwe ogen omdat katten pas oogpigmentatie ontwikkelen als ze ongeveer zes weken oud zijn, wanneer de productie van melanine begint.

Sommige kattenrassen met blauwe ogen (vooral spitse rassen) hebben een recessief albinisme-gen, wat betekent dat ze altijd helderblauwe ogen hebben. Terwijl andere rassen een extra gen hebben dat ook de vachtkleur blokkeert, dus deze katten hebben niet alleen blauwe ogen, maar ze zijn ook wit van kleur.

Kattenrassen met blauwe ogen

Hier is een lijst met kattenrassen met blauwe ogen voor alle bewonderaars van blauwe ogen.

Balinees

Balinees

Dit blauwogige kattenras is een langharige variëteit van de Siamees. De Balinees heeft een zijdeachtige, vloeiende vacht en prachtig diepblauwe ogen. Het lange en elegante lichaam van het ras maakt de kat ongelooflijk sierlijk, en het is dankzij deze elegantie dat ze zijn vernoemd naar de exotische dansers van Bali.

De Balinezen staan ​​bekend als een aanhankelijk ras en zijn uiterst vriendelijk tegen hun eigenaren. Ze zijn bereid om iedereen te knuffelen die hen veel liefde en aandacht geeft.

Birmaan

Birmaan

De Birmaan is een kattenras met blauwe ogen dat moeilijk te weerstaan ​​is. Hun glanzende blauwe ogen geven ze een zoete uitstraling waardoor je ze graag op zult willen pakken. Hun gemeenschappelijke kenmerken zijn zachtaardig, aanhankelijk en speels, waardoor ze ideaal zijn als huisdieren.

Lees ook: dit zijn de meest geschikte kattenrassen voor een schootkat

Bekend als de heilige kat van Birma, er is zelfs een legende rond dit blauwogige kattenras. Er werd gezegd dat ze hun luxueuze vacht en verbluffend blauwe ogen kregen als beloning van een godin vanwege hun toewijding en loyaliteit aan een priester.

Himalayan

Himalayan

Oorspronkelijk bekend als een Siamese Perzisch kruis, werd dit ras voor het eerst geproduceerd in de jaren 1930 vanwege de wens om een ​​Perzische kat te creëren met de puntige vacht van een Siamese.

De ogen van Himalaya-katten zijn altijd levendig blauw en hun gestalte en vorm lijken qua uiterlijk op de Perzische, maar ze hebben verschillende vachtpatronen.

Beschouwd als een middelgrote kat, lijken ze door hun zware botten en donzige vacht er vrij groot uit te zien. Maar laat je niet misleiden, want het meeste is pluis!

Ragdoll

Ragdoll

Ragdolls staan ​​wijd en zijd bekend om hun glinsterende saffierachtige ogen en worden beschouwd als een van de meest aanhankelijke katten. Ze zijn ideale schootkatten en zijn het gelukkigst als ze bij hun mensen zijn, je door het huis volgen of je aanmoedigen om er druk over te doen.

De Ragdoll heeft zijn naam te danken aan hun neiging om slap te worden wanneer ze worden opgepakt en het feit dat ze het meestal leuk vinden om rondgedragen te worden, in tegenstelling tot de meeste andere katten.

Dit ras is extreem gemakkelijk in de omgang en het is zeldzaam dat je er een krijgt met een slecht temperament, waardoor ze een van de meest populaire rassen onder families zijn.

Siamees

Siamees

De Siamees is een blauwogig kattenras dat extreem populair is dankzij hun verbluffende uiterlijk. Ze zijn geweldige metgezellen omdat ze het leuk vinden om tijd met hun mensen door te brengen, maar ze vinden het niet leuk om alleen gelaten te worden.

De Siamees is een van de oudste kattenrassen ter wereld en werd ooit beschouwd als heilige katten en werd gebruikt om boeddhistische tempels te bewaken. In de oudheid waren deze katten ook koninklijk en als iemand van het koninklijk hof werd gestolen, was dit een strafbaar feit met de dood bestraft.

Snowshoe

Snowshoe

De Snowshoe is genoemd vanwege hun schattige witte poten en is een kattenras met blauwe ogen dat gegarandeerd je hart doet smelten. Met grote blauwe ogen en een gemaskeerd gezicht, is dit ras meestal beige, wit of bruin van kleur.

De Snowshoe is ontstaan ​​in de jaren 1960 als gevolg van het kruisen van een Siamees met verschillende Amerikaanse kortharen en is relatief nieuw in vergelijking met andere kattenrassen. Over het algemeen zijn deze katten nogal vocaal, hoewel niet zo veel als de Siamezen, en maken ze liefdevolle, speelse huisdieren.

Tonkinees

Tonkinees

De Tonkinees is een resultaat van het kruisen van Siamese en Birmese katten, waardoor ze alle beste kwaliteiten van beide blauwogige rassen hebben. Ze zijn meestal vermakelijke, aanhankelijke en ongelooflijk intelligente katten, en veel eigenaren zeggen dat Tonkinese katten graag op de schouders van mensen springen vanwege hun liefde voor hoogtes!

Deze katten zijn normaal gesproken indoorkatten, en het is belangrijk op te merken dat ze niet naar buiten mogen gaan zonder een voorsprong, omdat hun vertrouwde houding betekent dat ze vaak een bepaald defensief instinct missen

Bekijk ook alle leuke kattennamen voor ideetjes hoe je nieuwe kitten te noemen.

Schuiven naar boven

Ontvang deze handige kitten must-haves checklist bij onze nieuwsbrief

We zouden het geweldig vinden wanneer je je in zou schrijven voor onze nieuwsbrief vol nieuwtjes over katten. De eerste email is deze handige checklist over alles wat je nodig hebt voordat je je kitten krijgt. Wat vind je ervan?
JA, HANDIG!
Wij slaan je email adres op, alleen voor het verzenden van de nieuwsbrief conform onze privacy policy
close-link