20 oer-Hollandse kattennamen

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

 

Tijd voor het verzinnen van een naam voor je kat! De keuze voor een leuke naam is zo makkelijk nog niet. Moet het speels, of juist chique? Opvallend is dat steeds meer katten een oer-Hollandse naam krijgen. Vaak lekker kort en krachtig. Dat is dan wel even anders dan een aantal van deze kattennamen, uit films en boeken. Wij hebben een top 20 opgesteld met de leukste Hollandse katten- en poezennamen!

Hollandse namen kater

Sommige baasjes kunnen maanden piekeren over welke naam ze hun dier willen geven. Anderen zijn meer van de Hollandse nuchterheid en maken er niet zo’n probleem van. Onderstaande Hollandse namen voor katers zijn volgens ons in alle gevallen geschikt. Ze blijven leuk:

Jans
Kees
Ot
Flip
Guus
Raaf
Siep
Gijs
Ties
Moos

Hollandse namen poes

Het leukste is om de naam van jouw poes een beetje af te stemmen op het karakter van het dier. Hoewel de dames vaker bekend staan om een afstandelijke houding en hun diva-gedrag, zijn onderstaande Hollandse poezennamen toch echt het overwegen waard:

Zus
Sien
Toos
Saar
Jet
Mies
Kaat
Lot(je)
Ada
Truus

Deze lijst is natuurlijk nog lang niet volledig. Wij worden graag geïnspireerd door de namen van jullie katten. Deel de naam van jouw kat met ons en voeg hem hier zelf toe aan onze database!

Lees meer: deze dingen helpen je met kiezen welke kat je het beste kunt kopen

Schuiven naar boven