Bekende katteneigenaren – wie zijn ze?

Iedereen  is gek op katten, toch? Wij wel in elk geval en we bevinden ons in goed gezelschap. Deze bekende mensen zijn ook dol op katten!

Abraham Lincoln

Abraham Lincoln was de eerste president van de Verenigde Staten die een kat in het Witte Huis heeft meegenomen, namelijk kat Tabby. Tijdens het verblijf van Lincoln in Washington zijn er in totaal 4 katten geweest.

Bill Clinton

Goed voorbeeld (Abraham Lincoln) doet volgen dacht Bill Clinton. Oud president van de Verenigde Staten van Amerika is een echte en bekende katteneigenaar. Zijn kat Socks was tijdens zijn presidentschap dan ook First Cat. Helaas is Socks in 2009 overleden.

Florence Nightingale

Deze Engelse dame is de grondlegger van de moderne verpleegkunde zoals we die nu kennen. Tijdens haar leven heeft ze de hele wereld over gereisd en heeft vele katten gehad, meer dan 60!!

Freddy Mercury

De frontman van Queen is was gek op katten. Hij had 9 katten: Tom, Jerry, Oscar, Tiffany, Delilah, Goliath, Miko, Romeo en Lily. Wat vind jij van deze namen?

Gerard Reve

Een van Nederlands grootste dichter en schrijver, en kattenliefhebber pur sang.  Hij heeft zijn hele leven katten gehad, en heeft hier ook over geschreven. Als je oude foto’s bekijkt zie je dat hij ook vaak met een kat op de foto poseert. Vaak met kat Kous of Justine.

Isaac Newton

De ontdekker van de zwaartekracht is ook een bekende katteneigenaar. Het verhaal gaat namelijk dat zijn kat constant naar binnen en buiten liep. Dit werkte storend voor Isaac Newton omdat hij veel van zijn experimenten in het donker moest gebeuren. Doordat de katten heen en weer liep, kwamen er telkens lichtstralen naar binnen. Om te zorgen dat hij er geen last meer van had, heeft hij het eerste kattenluikje ter wereld gemaakt. Of het verhaal waarheid is kunnen we niet achterhalen, maar het is wel een mooi verhaal!

Wat vind jij van de kattennamen die hier zijn genoemd? Heeft het jou al geïnspireerd? Als je zelf nog namen hebt om toe te voegen kan je dat hier doorgeven.

 

Schuiven naar boven

Ontvang deze handige kitten must-haves checklist bij onze nieuwsbrief

We zouden het geweldig vinden wanneer je je in zou schrijven voor onze nieuwsbrief vol nieuwtjes over katten. De eerste email is deze handige checklist over alles wat je nodig hebt voordat je je kitten krijgt. Wat vind je ervan?
Email mij de checklist
Wij slaan je email adres op, alleen voor het verzenden van de nieuwsbrief conform onze privacy policy
close-link

Handige Checklist 
kitten benodigdheden

bij onze nieuwsbrief
Schrijf me in
close-link