Kattenrassen die graag buiten spelen

10 kattenrassen die dol zijn op buiten spelen en avontuur, de jouwe?

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Katten zijn geweldig om te zien als ze buiten spelen. Je kunt ze beter zien dan binnen, en ze zijn vaak een stuk actiever. Buiten kunnen ze rennen, springen, spelen en jagen, dingen die ze binnen niet kunnen.

Kijk, bijvoorbeeld, naar deze 10 kattenrassen die graag buiten spelen. De Siamees is een populaire kat in Nederland en erg actief. Hij vindt het heerlijk buiten te zijn en nieuwsgierig te zijn. De Siamees is een echte jager en vindt het leuk om rond te rennen en te spelen.

10 Kattenrassen die graag naar buiten gaan

1. Siamees

De Siamese kat is een bekende en populaire kat in Nederland. Deze katten zijn erg actief en vinden het heerlijk om buiten te zijn. Ze zijn nieuwsgierig en willen graag alles ontdekken. Siamese katten zijn echte jagers en vinden het leuk om rond te rennen en te spelen.

2. Bengaal

De Bengaal is een echte buitenkat. Deze katten zijn erg actief en hebben veel ruimte nodig om te rennen en te spelen. Ze zijn erg nieuwsgierig en willen graag alles ontdekken. Bengaalse katten zijn erg intelligent en hebben veel aandacht nodig.

3. Sphynx

De Sphynx is een zeer interessante kat. Deze katten hebben geen vacht en hebben daarom extra zorg nodig als ze naar buiten gaan. Ze zijn erg nieuwsgierig en vinden het leuk om rond te lopen en te spelen. Sphynx katten zijn erg aanhankelijk en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn.

4. Maine Coon

De Maine Coon is een grote en sterke kat. Deze katten zijn erg geschikt om buiten te zijn omdat ze erg goed kunnen jagen. Ze zijn erg rustig en vinden het leuk om rond te lopen en te spelen. Maine Coon katten zijn erg aanhankelijk en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn.

5. Britse Korthaar

De Britse Korthaar is een rustige en lieve kat. Deze katten zijn erg geschikt om buiten te zijn omdat ze erg rustig zijn en niet snel gestrest raken. Ze zijn erg aanhankelijk en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn. Britse Korthaar katten zijn erg geschikt voor oudere mensen.

6. Ragdoll

De Ragdoll is een zeer aanhankelijke kat. Deze katten zijn erg geschikt om buiten te zijn omdat ze erg rustig zijn en niet snel gestrest raken. Ze zijn erg aanhankelijk en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn. Ragdoll katten zijn erg geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een rustige kat.

7. Noorse Boskat

De Noorse Boskat is een grote en sterke kat. Deze katten zijn erg geschikt om buiten te zijn omdat ze erg goed kunnen jagen. Ze zijn erg rustig en vinden het leuk om rond te lopen en te spelen. Noorse Boskat katten zijn erg aanhankelijk en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn.

8. Abessijn

De Abessijn is een zeer actieve kat. Deze katten zijn erg geschikt om buiten te zijn omdat ze erg actief zijn en veel ruimte nodig hebben om te rennen en te spelen. Ze zijn erg nieuwsgierig en vinden het leuk om alles te ontdekken. Abessijn katten zijn erg geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een actieve kat.

9. Devon Rex

De Devon Rex is een zeer interessante kat. Deze katten hebben een laagje krullend haar en hebben daarom extra zorg nodig als ze naar buiten gaan. Ze zijn erg nieuwsgierig en vinden het leuk om rond te lopen en te spelen. Devon Rex katten zijn erg aanhankelijk en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn.

10. Scottish Fold

De Scottish Fold is een zeer interessante kat. Deze katten hebben gekrulde oren en hebben daarom extra zorg nodig als ze naar buiten gaan. Ze zijn erg nieuwsgierig en vinden het leuk om rond te lopen en te spelen. Scottish Fold katten zijn erg aanhankelijk en vinden het leuk om bij hun baasjes te zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke kat anders is en dat niet alle katten graag naar buiten gaan. Het is belangrijk om te kijken naar de persoonlijkheid van de kat en te zien of deze past bij het buitenleven. Als je een kitten wilt kiezen die graag naar buiten gaat, is het een goed idee om te kijken naar de ouders van het kitten en te zien of zij graag naar buiten gaan.

Enkele tips voor baasjes die hun katten graag naar buiten laten gaan zijn:

 • Zorg ervoor dat de kat gechipt is en een halsbandje draagt met een adreslabel.
 • Zorg voor een veilige omgeving buiten, zonder gevaarlijke wegen of giftige planten.
 • Zorg voor medische zorg om ziektes te voorkomen en te zorgen dat de kat gezond blijft.
 • Zorg ervoor dat de kat genoeg water en voedsel heeft als hij buiten is.
 • Zorg voor een plek waar de kat kan rusten als hij terugkomt van buiten.

Hoewel het naar buiten laten gaan van katten niet voor alle katten geschikt is, kan het voor sommige katten een groot voordeel zijn. Het is belangrijk om te kijken naar de persoonlijkheid van de kat en te zien of deze past bij het buitenleven.

Laat je kat in de tuin of erop uit?

Als katteneigenaar sta je voor het dilemma of je je kat binnen of buiten laat. Enerzijds wil je dat je kat gelukkig is en zijn natuurlijke instincten kan volgen, anderzijds wil je zorg dragen voor zijn veiligheid en gezondheid. Het is normaal om te twijfelen, maar het is belangrijk om de behoeftes van je dier in aandacht te nemen.

De voordelen van buiten zijn

Over het algemeen zijn de meeste katten graag buiten en voelen ze zich daar optimaal. Buiten kunnen ze hun pootjes strekken, kilometers rennen en weilanden verkennen. Ze kunnen jagen op vlindertjes en vogels en genieten van het groen om hen heen. Buiten zijn is goed voor hun fysieke en mentale gezondheid en maakt hen gelukkiger.

De oplossing

De beste oplossing is om je kat de keuze te geven tussen binnen en buiten zijn. Zorg ervoor dat je tuin of ren veilig is en laat je kat regelmatig naar buiten gaan. Zo kan hij zijn behoeftes volgen en zich gelukkig voelen. Maar als je kat liever binnen blijft, zorg er dan voor dat hij voldoende uitdaging en comfort heeft.

Hoe zorg je ervoor dat jouw kat veilig in de tuin kan spelen?

Als kattenbezitter wil je natuurlijk dat jouw dier vrij buiten kan spelen, maar het kan gevaarlijk zijn om ze zonder toezicht naar buiten te laten. Hoewel katten eigenwijs zijn, zijn er eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat ze veilig in de tuin blijven. Hier zijn een aantal tips om jou te helpen.

Maak de tuin veilig voor jouw kat

Om te voorkomen dat jouw kat ontsnapt, is het belangrijk om een veilige omgeving te creëren. Hier zijn een aantal manieren om dat te doen:

 • Plaats een tuinafscheiding of hek rondom de tuin, bijvoorbeeld van bamboe of pvc.
 • Zet bovenop de schutting een ren of buizen zodat jouw kat niet kan klimmen.
 • Zorg voor voldoende houvast in de tuin, zodat jouw kat niet kan vallen of wegglijden.
 • Maak gebruik van planten die veilig zijn voor katten, zoals kattenkruid of valeriaan.

 

Verlost van kattenoverlast

Als jouw kat toch de neiging heeft om te ontsnappen, zijn er meerdere manieren om kattenoverlast te voorkomen:

 • Plaats een schrikdraad of ultrasoon apparaat om katten af te schrikken.
 • Maak gebruik van geuren die katten niet prettig vinden, zoals citroen of koffiedik.
 • Plaats een net over de tuin om te voorkomen dat jouw kat eruit kan.

 

Advies voor kattenbezitters

Hoewel het belangrijk is om jouw kat veilig te houden, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat ze genoeg ruimte hebben om te ontdekken en te spelen. Hier zijn een aantal tips om jouw kat te helpen:

 • Zorg voor een aantal speeltjes in de tuin, zoals een krabpaal of een speeltunnel.
 • Maak een zitplek voor jouw kat, bijvoorbeeld een kattenhuisje of een kattenmand.
 • Laat jouw kat niet te lang buiten, vooral niet als het erg warm of koud is.
 • Houd jouw kat in de gaten terwijl ze buiten is, zodat je haar kunt helpen als er iets misgaat.

Verder advies

Als je nog steeds niet zeker weet hoe je jouw kat veilig in de tuin kunt houden, vraag dan advies aan andere kattenbezitters of aan een dierenarts. Zij kunnen je helpen om de beste keuzes te maken voor jouw kat en jouw tuin.

 

Conclusie

Als je een kat wilt die graag buiten is, dan zijn deze rassen een goede keuze. De Siamees is een echte jager, de Bengaal een echte buitenkat die erg nieuwsgierig is en de Spynx zeer aanhankelijk. De Maine Coon is een grote sterke kat die ook buiten goed past en de Ragdoll is een zeer aanhankelijke kat die erg geschikt is voor mensen op zoek naar een rustige kat.

Laten we een veilige omgeving zorgen waar de kat zichzelf kan ontdekken en genieten van het buitenleven. Zoals je nu weet, is het een kwestie van de juiste kat te kiezen en hem of haar de juiste zorg en aandacht te geven.

Schuiven naar boven