Amerikaanse draadhaar

Amerikaanse draadhaar: lijkt op Amerikaanse korthaar, waarvan hij afstamt

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Uiterlijk Amerikaanse draadhaar

De Amerikaanse draadhaar lijkt erg op de Amerikaanse korthaar, waarvan hij afstamt. Het belangrijkste verschil tussen beide rassen is de vacht. Die van de Draadhaar is behoorlijk grof en heeft een gemiddelde lengte. Zijn vacht vertoont gelijkenissen met die van van sommige hondenrassen, zoals terriërs. Je ziet ze overigens in alle mogelijke kleuren; daarin is de Amerikaanse draadhaar dan ook maar weinig specifiek.

Overige uiterlijke kenmerken

Dit kattenras heeft een stevige bouw met een enigszins geronde kop. De jukbeenderen zijn vrij hoog en daardoor de snuit uitgesproken. Normaal gesproken zijn de dames kleiner dan de heren. Draadharen hebben meestal goudgekleurde ogen. Soms zie je ze ook wel wit met blauwe of oranje ogen.


Amerikaanse draadhaar kat

Behoeft nauwelijks verzorging

Hun vacht vereist weinig tot geen verzorging. Een gezonde Amerikaanse draadhaar zal zichzelf prima kunnen verzorgen zodat jij eigenlijk nooit wat hoeft te doen. Een enkele keer kun je jouw Draadhaar een handje helpen door hem te borstelen. Dat zal alleen nodig zijn wanneer hij aan het verharen is.

Karakter Amerikaanse draadhaar zacht en speels

Dit is een hele makkelijke en toegankelijk kat. Hij is niet snel van de leg en speelt graag met zijn baasje. En zelfs met andere katten. Slapen kan hij ook goed. Maar welke kat kan dan niet? Er wordt wel gezegd dat ze een goed gevoel voor humor hebben. Vooral tijdens hun spel kun je goed met ze lachen. De Amerikaanse Draadhaar is een nieuwsgierig aagje houdt alles en iedereen goed in de gaten. Ze blijven verder het liefste binnen en heeft er gene moeite mee om lang alleen te zijn.

Oorsprong

De Amerikaanse draadhaar, in het engels bekend als de American wirehair, stamt af van de Amerikaanse korthaar. In de jaren zestig is hij het eerst gesignaleerd in de Verenigde Staten, in het New Yorkse plaatsje Vernon om precies te zijn. Het bleek een populair nieuw ras te zijn, want binnen afzienbare tijd werd hij geëxporteerd naar Canada en Europa. In 1978 volgde de officiële erkenning van het ras.

Schuiven naar boven