Waarom katten graag in kartonnen dozen zitten

Koop je een mooie mand, zit de kat liever in de kartonnen doos! Waarom?

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Je kat is niet alleen een geliefd huisdier, maar ook een ware avonturier. Geef je kat de kans om zich te verstoppen, te slapen en te spelen met een kartonnen doos. Deze doos is het perfecte cadeau voor je kat, want hij biedt dekking en privacy.

Waarom een kartonnen doos?

Kartonnen dozen bieden je kat de volgende voordelen:

    • Bescherming tegen vijanden

 

    • Veilige plek om de omgeving te bekijken

 

    • Ideaal om de klauwen aan te scherpen

 

Maak er een kattenhuisje van!

Met een beetje tijd en moeite kun je van een kartonnen doos een echt kattenhuisje maken. Je kat zal het geweldig vinden om zich in te verstoppen, te slapen en te spelen.

Koop een kartonnen kattenhuisje online

Als je geen zin hebt om een kartonnen doos om te toveren tot een kattenhuisje, kun je ook een kant-en-klaar kartonnen kattenhuisje kopen. In de online shop van zooplus vind je genoeg mooie kartonnen kattenhuisjes.

Let op: controleer de doos

Voordat je je kat de doos geeft, is het belangrijk om de doos te controleren. Zorg ervoor dat er geen nietjes of plakband in de doos zitten waaraan je kat zich kan verwonden.

Waarom houden katten zo veel van kartonnen dozen?

 

Oefening baart kunst

Katten zijn instinctief aangetrokken tot omsloten ruimtes zoals kartonnen dozen. Ze bieden een geheime schuilplaats waar ze geduldig kunnen wachten en de wereld voorbij zien gaan voordat ze hun prooi aanvallen. Open ruimtes zijn geen ideale omgevingen voor deze kleine roofdieren. Net als een onzichtbaarheidsmantel, bieden dozen katten de kans om hun eigen kasteel te maken.

Warm & knus

Katten genieten ervan om knus en warm te zijn, en opgekruld in kleine ruimtes kunnen ze hun lichaam reguleren tot de perfecte temperatuur. Net als wanneer je op een koude nacht in bed stapt en je lekker onder je dekbed kruipt.

Niet storen a.u.b.

Dozen bieden katten ook een veilige plek om zich terug te trekken als ze zich bedreigd voelen of ongewenste aandacht krijgen. Uit een onderzoek in 2014 bleek dat katten met dozen gelukkiger waren omdat het ze een plek gaf om zich terug te trekken.

Dus als je kat zich verstopt in een kartonnen doos, weet je dat hij zich veilig en warm voelt. En als je het echt gezellig wilt maken, leg er dan een deken in!

Katten zijn nieuwsgierig naar de wereld

 

Katten in de natuur

Katten zijn altijd op zoek naar avontuur. Ze trekken er graag op uit om nieuwe plekken te verkennen, zoals de tuin van de buren. Ze zijn nieuwsgierig naar wat er allemaal te ontdekken valt.

Katten binnenshuis

Ook binnenshuis zijn katten nieuwsgierig. Ze zullen met veel enthousiasme op onderzoek uitgaan naar kartonnen dozen, tassen of andere interessante objecten. Ze zullen er alles aan doen om de doos van voor naar achter te inspecteren.

Katten en hun avonturen

Katten zijn dol op avonturen. Ze zullen er alles aan doen om nieuwe plekken te verkennen en nieuwe objecten te onderzoeken. Of je nu een kat hebt die binnen of buiten leeft, je kunt er zeker van zijn dat hij of zij op avontuur gaat.

Katten krijgen een rustgevend gevoel door dozen

Het team van Claudia Vinken, een gedragsbioloog aan de Universiteit Utrecht, heeft onderzoek gedaan naar het effect van dozen op katten. Ze selecteerden 19 katten uit een asiel en gaven er 10 een doos in hun kooi. De resultaten waren verbluffend!

Katten met een doos voelen zich veiliger

De katten met een doos voelden zich veel meer op hun gemak in hun nieuwe omgeving. Ze vertrouwden mensen sneller en hun stressniveau daalde veel sneller dan bij de controlegroep zonder doos.

Dozen geven katten een gevoel van geborgenheid

De dozen gaven de katten een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Ze konden zich op ieder moment in de doos verstoppen en zo wat privacy krijgen. Hierdoor konden ze zich ontspannen en daalde het stressniveau. Ook het immuunsysteem van de katten verbeterde.

Conclusie

Katten voelen zich veel meer thuis als ze een doos in hun kooi hebben. Het geeft ze een gevoel van veiligheid en geborgenheid waardoor ze zich kunnen ontspannen en hun stressniveau verlagen. Bovendien verbetert het ook hun immuunsysteem. Dus als je een kat hebt, geef hem dan een doos!

Katten: Mysterieuze Wezens die Graag Verstoppertje Spelen

 

Kartonnen Dozen: De Perfecte Verstopplek

Katten zijn mysterieuze wezens die graag verstoppertje spelen. Omsloten ruimtes, zoals kartonnen dozen, bieden ze een veilige plek om zich terug te trekken als ze zich bedreigd voelen of ongewenste aandacht krijgen van een bepaalde vervelende huisgenoot.

Uit een onderzoek in 2014 bleek dat katten met dozen gelukkiger waren omdat het ze een plek gaf om zich terug te trekken. Door zich te verstoppen in dozen konden ze zich meer ontspannen.

FELIWAY: Een Veilige Plek voor Katten

Net als een kartonnen doos, geeft FELIWAY je kat hetzelfde veilige en zekere gevoel. De boodschappen die door een FELIWAY verdamper worden vrijgegeven, helpen een kat om het hoofd te bieden aan alle uitdagingen waarmee ze de hele dag te maken krijgen. In plaats van het verstoppen in een doos, creëert FELIWAY vier onzichtbare muren die katten het vertrouwen geeft om naar buiten te gaan en zo gelukkig mogelijk te zijn.

Een Blije Kat is Belangrijker dan een Grappige Kat

We hebben liever een blije kat dan een grappige kat. Als je je kat wilt helpen om zich veilig en gelukkig te voelen, meld je dan aan voor onze kattencommunity door op de afbeelding te klikken of door helemaal naar beneden te scrollen op deze pagina!

Waarom katten zo dol zijn op kartonnen dozen

 

De perfecte schuilplek

Katten zijn dol op kartonnen dozen. Maar waarom? Kunststof manden zouden toch ook een prima schuilplek zijn?

De warmte-factor

Karton heeft een speciale eigenschap: het isoleert redelijk goed. Hierdoor beschermt het tegen kou. Katten houden van warmte en liggen daarom graag op de verwarming of op een zonnige plek op de vensterbank. Ook een kartonnen doos is lekker warm, vooral als die op een koude vloer staat. Hoe kleiner de doos, des te meer lichaamswarmte er in kan blijven. Een perfecte plek om lekker in op te krullen.

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Kortom

Katten zijn dol op kartonnen dozen omdat deze een goede isolator zijn. Hierdoor blijft de warmte langer vast en is het een heerlijke plek om te verblijven. Zelfs als de doos veel te klein is voor de kat.

Waarom katten zo dol zijn op dozen

 

De verleiding van een kartonnen doos

Katten zijn instinctief aangetrokken tot omsloten ruimtes zoals kartonnen dozen. Ze zien het als een perfecte aanvulling op hun jachtstijl. Ze verstoppen zich, wachten geduldig af en springen dan plotseling hun prooi aan. Net als een onzichtbaarheidsmantel!

De perfecte schuilplaats

Open ruimtes zijn niet de ideale omgeving voor deze kleine roofdieren. Kartonnen dozen bieden een geheime schuilplaats waar ze kunnen wachten tot ze hun prooi aanvallen. Of het nu hun favoriete speeltje, kattenmaatje of jouw voet is, katten houden ervan om zich te verstoppen in dozen.

Katten in actie

Heb je ooit al eens een kat in actie gezien? Het is een schouwspel om naar te kijken. Ze springen in en uit dozen, rennen erdoorheen en verstoppen zich erin. Het is een geweldige manier om hun jachtinstinct te bevredigen.

Verschillen

 

Katten Doos Vs Mand

Kattenmanden en kattenbakken zijn twee verschillende soorten producten die kattenliefhebbers gebruiken om hun kat te verzorgen. Kattenmanden zijn een soort bedden waar katten in kunnen slapen en relaxen. Ze worden meestal gemaakt van stoffen zoals katoen of wol, en kunnen worden gebruikt om katten te verwennen. Kattenbakken daarentegen, worden gebruikt om katten te laten plassen en poepen. Ze worden meestal gemaakt van kunststof en kunnen worden gevuld met kattenbakvulling.

Kattenmanden zijn ideaal voor katten die graag knuffelen en relaxen. Ze zijn comfortabel en warm, en kunnen worden gebruikt om katten te verwennen. Kattenbakken daarentegen, zijn meer geschikt voor katten die hun behoeften op een hygiënische manier willen verzorgen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen worden gevuld met kattenbakvulling om de geur te absorberen.

Schuiven naar boven