Top 20 populairste kattennamen in Amerika

De top 20 populairste kattennamen in Amerika

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Denk je erover om een ​​nieuwe kat te adopteren? Een nieuwe kat in de familie brengen is op zichzelf al opwindend, en één van de leukste dingen is dat je een ​​naam mag kiezen!

En natuurlijk om alle spulletjes te kopen om ze welkom te heten (kijk hier voor mijn checklist van alle benodigdheden voor je kat).

De namen van onze huisdieren kunnen veel over ons zeggen. Als je bijvoorbeeld iemand ontmoet met een kat genaamd Luke Skywhisker, is de kans groot dat zij fan zijn van een bepaalde ruimtesaga. Heb je gelijk wat om over te praten (en over katten natuurlijk).

Dus als je op zoek bent naar een nieuwe beste vriend voor in huis, zijn hier 20 van de meest populaire en enkele van de grappigste kattennamen uit de VS.

Top 10 Amerikaanse kattennamen voor een kater

Oliver

Dankzij de Disney-klassieker Oliver and Company, afgeleid van Oliver Twist van Charles Dickens, is Oliver ideaal voor gemberkleurige en roodharige katten. Het heeft een Latijnse oorsprong en betekent “olijfboom.”

Bekijk hier ook eens alle bekende kattennamen uit films en boeken

Loki

Loki staat bekend als de god van het kwaad in de Noorse mythologie en dankzij de Avengers is hij populairder dan ooit. Als je een kat Loki noemt, wees dan voorbereid: het kan een self-fulfilling prophecy zijn want het is nogal een boefje.

Milo

Milo is van Duitse afkomst en betekent ‘soldaat’ of ‘genadig’.

Simba

De Lion King heeft Simba al heel lang populair gemaakt als een klassieke kattennaam. Het komt oorspronkelijk uit het Swahili en betekent toepasselijk “leeuw”. En nu met de nieuwe film en al tijden de musical is het weer populairder als naam dan het lang is geweest.

Je kunt je kat zijn eigen koningkrijk geven en hem tot koning van je woonkamer kronen!

Jack

Jack is een betrouwbare, vrolijker vorm van John. Hoe kwam John uit bij Jack in de Amerikaanse taal? Het ging van John naar Johnkin naar Jankin naar Jackin naar Jack. Taal is raar!

Zoek het ook eens in een andere hoek: dit zijn de meest populaire Oosterse kattennamen

Charlie

Charlie heeft tientallen popculturele referenties, van Charlie Chaplin tot ‘Charlie’s Angels’. Het is afgeleid van Charles, wat ‘vrije man’ betekent. Het werd populair in Frankrijk in de Middeleeuwen dankzij Charles de Grote (ook bekend als Karel de Grote).

Finn

Finn is van Ierse afkomst en betekent ‘eerlijk of wit’. Populaire personages met de naam zijn Huckleberry Finn van Mark Twain en meer recent, Finn uit Star Wars: The Force Awakens!

Finn is extra leuk om te geven aan een witte kat, hoewel niet iedereen zal begrijpen dat het dat ook betekent.

Leo

Leo is de purrfecte naam voor elke kleine huisleeuw, vooral omdat het letterlijk vertaald wordt naar leeuw in het Latijn. Dus een leuke variatie als je Simba te overdreven vindt.

Max

Max vindt zijn oorsprong terug in het oude Rome, van de Romeinse familienaam Maximus, wat ‘grootste’ betekent.

Oscar

Oscar is van Ierse en Engelse afkomst en heeft meerdere betekenissen, van ‘Godsspeer’ tot ‘hert-liefhebber’ en ‘kampioensstrijder’. Bekende dragers van de naam zijn schrijver Oscar Wilde en Oscar Mayer.

Top 10 Amerikaanse kattennamen voor een poes

Luna

Luna is van Italiaanse afkomst en vertaalt naar, je raadt het al, ‘maan’. Luna was ook de Romeinse godin van de maan, vaak afgebeeld als een witte strijdwagen die door de lucht zweefde.

Bella

Bella is van Italiaanse afkomst en betekent ‘mooi’ en heeft weer populariteit teruggewonnen door de Twilight films.

Lucy

Lucy is overwegend Engels van oorsprong en is afgeleid van het Latijnse ‘lux’ wat ‘licht’ betekent. De perfecte naam voor een katachtige die je leven verlicht!

Lily

Bloemen namen komen terug in stijl, met Lily aan het hoofd van de parade! Lichtjes ironisch van naam, want lelies zijn zeer giftig voor katten als ze ze inslikken, dus als je een Lily hebt, houd haar dan ver weg van de lelies.

Daisy

Een andere mooie bloemennaam die zo helder en energiek is als een lief kitten. Daisy komt van de zinsnede ‘day’s eye’, omdat de madelief haar bloemblaadjes opent bij het aanbreken van de dag.

Nala

Net als de naam Simba werd Nala dankzij The Lion King een populaire kattennaam. Nala is een naam met een Afrikaanse oorsprong, wat ‘succesvol’ betekent. In het Sanskriet betekent het stam.

Mia

In de eenvoudigste vorm betekent de naam Mia ‘mijn’ of ‘mijn geliefde’, zoals in het Italiaans.

Chloe

Betekent “groene opname” in het Grieks, verwijzend naar nieuwe plantengroei in het voorjaar.

 Stella

Stella betekent ‘ster’ in het Latijn en biedt eindeloos veel plezier elke keer dat je die beroemde regel van A Streetcar Named Desire naspeelt.

Schuiven naar boven