Waarom je kat sommige mensen mijdt

Waarom je kat bij sommige mensen aanhankelijk is en andere mijdt

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Katten zijn aanhankelijk met de ene persoon en afstandelijk bij een ander? Hoe komt dat?

Kijk, katten tonen genegenheid op hun eigen manier. Sommige katten zijn nature aanhankelijker en tonen genegenheid op een manier die voor mensen begrijpelijk is, zoals knuffelen, spinnen en spelen. Een kat zal meer naar mensen toetrekken waar ze positieve associaties mee hebben en schuwen van mensen bij negatieve associaties.

Laten we kijken hoe dit werkt en hoe je het kunt begrijpen.

Wat is normaal kattengedrag als het gaat om genegenheid?

Elke kat is uniek en zal zijn of haar genegenheid op verschillende manieren tonen. Sommige katten zijn van nature aanhankelijker dan andere, terwijl sommige katten van nature afstandelijker zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat het normaal is dat katten verschillende niveaus van genegenheid tonen.

De invloed van de omgeving

Een kat kan zijn of haar genegenheid tonen op basis van de omgeving waarin hij of zij zich bevindt. Als een kat zich in een veilige en vertrouwde omgeving bevindt, zal hij of zij waarschijnlijk meer genegenheid tonen dan wanneer hij of zij zich in een onbekende omgeving bevindt. Het is belangrijk om te onthouden dat katten tijd nodig hebben om te wennen aan nieuwe omgevingen en dat ze in het begin misschien afstandelijker zijn.

De invloed van het tijdstip van de dag

Katten zijn van nature nachtdieren en kunnen ’s nachts actiever zijn dan overdag. Dit kan resulteren in meer genegenheid en interactie met hun baasje tijdens de nachtelijke uren. Het is belangrijk om te onthouden dat elke kat anders is en dat sommige katten overdag meer genegenheid tonen dan ’s nachts.

De invloed van de menselijke relatie

Een sterke relatie tussen een kat en zijn of haar baasje kan resulteren in meer genegenheid en interactie. Het is belangrijk om tijd door te brengen met je kat en te leren hoe je het beste met hem of haar kunt omgaan. Het is ook belangrijk om te onthouden dat katten hun eigen persoonlijkheden hebben en dat sommige katten gewoon minder aanhankelijk zijn dan andere.

De invloed van de omgang met andere dieren

Sommige katten kunnen afstandelijker worden als er andere dieren in huis zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat katten van nature territoriale dieren zijn en dat het belangrijk is om ze te helpen wennen aan andere dieren in huis.

Waarom je kat bij de een aanhankelijk is maar bij de ander niet

Door associaties kunnen katten ineens erg aanhankelijk zijn bij iemand die ze nog niet kennen, of juist afstandelijk. Dit komt vaak door associaties die ze hebben met geuren of houding. Uiterlijk kan ook een rol spelen, maar minder vaak.

Het kan dus zijn dat je kat iemand nog niet kent, maar er ineens voor uit de weg gaat, terwijl ze anders aanhankelijk zijn met vreemden.

Misschien hebben ze een nare ervaring gehad met mannen, of mannen die zich op een bepaalde manier gedragen. Zo kunnen katten bijvoorbeeld mannenschuw worden. Andersom kan het ook zo zijn met vrouwen natuurlijk.

Het kan ook een bepaalde geur zijn die je meedraagt, misschien van andere huisdieren of zelfs een bepaald parfum of aftershave waar ze slechte associaties bij hebben.

Conclusie

Katten zijn aanhankelijk met de ene persoon en afstandelijk bij een ander, omdat het gewoon hun natuurlijke instinct is. Maar er zijn een aantal dingen die u kunt doen om hun niveaus van genegenheid te verhogen.

Normaal kattengedrag gaat genegenheid elke kat uniek genegenheid op manieren tonen, sommige katten nature aanhankelijker terwijl sommige katten nature afstandelijker. Belangrijk onthouden normaal katten niveaus genegenheid tonen invloed omgeving kat genegenheid tonen op basis omgeving waarin bevindt kat veilige vertrouwde omgeving bevindt waarschijnlijk genegenheid tonen wanneer onbekende omgeving bevindt.

Dus als u een kat wilt die aanhankelijk is, zorg er dan voor dat u een veilige en vertrouwde omgeving creëert waarin u de tijd neemt om de kat te leren kennen en vertrouwen op te

Schuiven naar boven