De leukste kattenweetjes

De leukste weetjes over katten

De nieuwsbrief voor kattenlovers!

Vol nieuwtjes & tips. De eerste email is onze handige katten-checklist. Wat vind je ervan?

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

 

Katten, het zijn onze favoriete diertjes, maar ze verwonderen ons keer op keer Het blijven namelijk eigenaardige, avontuurlijke en grappige beestjes. Hier hebben tien van de leukste of grappige feitjes over onze favoriete dieren op een rijtje gezet. Zit er eentje tussen die jij nog niet wist? We hopen het!

#1 Hoeveel tenen?

“Katten hebben gewoon vijf tenen, net zoals mensen.” Fout! De voorpoten van katten hebben inderdaad vijf tenen, maar de achterpoten hebben er ‘slechts’ vijf.

#2 50 kilometer per uur

Dat katten vliegensvlug zijn wisten we al, maar zo snel? Uit onderzoek blijkt dat katten bijna 50 kilometer per uur rennen. Even ter vergelijking: dit zou betekenen dat je kat je auto bij zou kunnen houden in de bebouwde kom en dat ‘ie sneller is dan wereldrecordhouder Usain Bolt.

#3 Snorharen als antenne

Soms zie je je kat door een opening wurmen en denk je: hoe krijgt hij/zij het voor elkaar. Katten voelen dit echter haarfijn in. Ze gebruiken hun snorharen als een antenne. Voelen ze dat de haren niet door de opening past, dan weten ze dat de rest van hun lijf er ook niet doorheen past.

#4 Slapen als hobby

Wist je dat katten ongeveer 70% van de dag slapen? Slapen is in feite de grootste hobby van katten. Dit betekent ook dat een kat het merendeel van zijn leven slaapt. Wordt een kat bijvoorbeeld 10 jaar, dan is ‘ie maar drie jaar van zijn gehele leven wakker.

#5 13 miljoen dollar

De duurste kat ter wereld is maar liefst 13 miljoen waard. Hoe dit komt? Zijn baasje was multimiljonair en toen hij overleed liet hij zijn miljoenen aan zijn kat na.

#6 Huiskatten meer dan 5000 jaar oud

Archeologen en historici hebben ontdekt dat katten al millennialang worden gehouden. Zo ontdekte ze dat er 3600 voor Christus al stammen waren die tamme katten hadden! Toch zijn ook vele mythes over katten, maar die moet je niet allemaal geloven.

#7 “Bond…., Simba Bond”

In de jaren 60, in het hoogtepunt van de Koude Oorlog tussen de VS en de Sovjet Unie, wilde de CI een kat inzetten als spion. Het plan was om bij het diertje een microfoon in haar oor te installeren. Hoe zielig! Wonder boven wonder overleefde het beestje de operatie maar werd ze tijdens haar eerste ‘missie’ aangereden door een auto.

#8 Rechtspotig of linkspotig?

Vrouwenkatten zijn vaak rechtspotig, terwijl katers vaak linkspotig zijn. Merkwaardig hé?

#9 Enorm hoog springen

Katten kunnen giga-hoog springen. Gemiddeld kunnen katten wel tot zes keer hun eigen hoogte springen!

#10 Zwarte katten

Daar waar wij in Nederland denken dat zwarte katten ongeluk brengen, is dit in andere delen van de wereld niet het geval. In Groot-Brittannië, Australië en andere delen van het Britse koninkrijk (“The Commonwealth”) geloven ze juist dat zwarte katten geluk brengen.

video van 7 leukste kattenrassen me... x
video van 7 leukste kattenrassen met blauwe ogen & hun karakter
Schuiven naar boven